Mer istid för Pettersson: "Bygger lite självförtroende"
Publicerad: 2023-11-03
RBK HERR
Oskar Pettersson har spräckt poängnollan och vill med sin energi bidra till att Rögle kan byta sin negativa resultatrad.

Torsdagskvällens match mot Örebro innebar en ny förlust för Rögle i SHL-hockeyn. Nederlaget var lagets tredje i rad och sjätte på de senaste sju matcherna. Det såg dock bra ut under en stor del av matchen: ledning med 4-2 och åtta minuter kvar att spela, men två sena Örebro-mål tog matchen till övertid och straffar och slutresultatet skrevs till 4-5. 

Efter att ha sovit på saken kunde forwarden Oskar Pettersson konstatera: 

– I 45-50 minuter gör vi en bra insats skulle jag säga, men det är klart, 4-2 med åtta minuter kvar, det ska vi bara stänga igen. Det är klart att det inte var tillräckligt bra, det ska bara var tre poäng. Men det finns fortfarande en hel del bra saker att ta med sig, säger Pettersson. 

Hur kan det hända, går det att förklara?

– Det är svårt att säga. Jag vet inte om det har med läget vi är i just nu, att det kanske blir lite rädsla för att man helt plötsligt inte är lika framåtlutad utan blir lite mer tillbakalutad och backar hem. Det bästa sättet att städa av en match är ändå att spela med pucken och bara tråka ut dem och inte ge dem någon energi. Men det är en svår fråga att svara på, säger Pettersson.

Femton matcher har spelats av SHL:s grundserie och inför den sista omgången innan landslagsuppehållet ligger Rögle på 12:e plats i tabellen. Det är knappast något laget är nöjt med. 

– Jag kan bara prata för mig själv och bidra med min ungdomliga entusiasm och energi. Jag försöker spela mitt spel och jobba stenhårt i varje byte och utanför försöker jag bara vara en glad prick som sprider glädje till de andra.

Den som sett Rögles senaste matcherna har kunnat se Petterssons energi mer konsekvent. 19-åringens istid har successivt ökat och mot Örebro klockades han för 15:55 minuter på isen vilket innebar karriärens högsta notering i SHL. Han sköt tre skott på mål och assisterade till Valtteri Viljanens 4-2-mål. Assisten till Viljanens mål var Petterssons första poäng för säsongen och totalt andra SHL-poäng i karriären.

– Det är klart att det är roligt, och det var ett viktigt mål. Men tyvärr innebar det inte seger, men egentligen var det ett mål som skulle knutit ihop säcken. Men det är skönt för egen del.

PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle tränade lätt på fredagen, ett pass som hölls av de assisterande tränarna Max Bohlin, Roger Hansson och Peter Hirsch. Huvudtränare Cam Abbott valde att följa träningen från sidan.

– Ja, det har hänt några gånger tidigare. Vi har bra tränare och det är bra att de får ta sina olika roller, och en av dem var att vara på isen idag. Det gjorde att jag kunde fokusera på andra saker, men jag ser fram emot matchen mot Luleå imorgon, säger Cam. 

Från sidan kunde Cam Abbott bland annat reflektera över Oskar Petterssons senaste insatser:

– Han har tävlat hårt, speciellt med sin skridskoåkning och sin hunger att vinna puckar. Han har skapat mer och kommit bra in med Albin (Sundsvik) och Brady (Ferguson). De har forecheckat väldigt bra. Han har gjort några bra matcher i rad och förtjänade istiden mot Örebro. Bra saker händer när han gör det han gör, säger Abbott. 

LULEÅ NÄSTA

På lördagen åker Rögle till Luleå för sin sista uppgift innan ett veckolångt landslagsläger. Pettersson är uttagen till Juniorkronornas samling, men vill avsluta med en seger innan han ansluter till landslagsamlingen.

Med sin energi och sitt hårda jobb försöker Pettersson göra vad han kan för att vända Rögles förlustsvit. Han väntar på säsongens första mål, men efter att ha skjutit totalt sex skott på mål de senaste två matcherna kommer det där målet kanske närmare och närmare. 

– Jag känner väl att jag spelat bra under inledningen på säsongen och skapat otroligt mycket, men inte riktigt varit tillräcklig effektiv i den sista tredjedelen och i avslutningsdelen. Men det är klart att man bygger lite självförtroende att få vara direkt inblandad i ett mål. Och det känns som att jag Brady och Sundsvik hittat en bra kemi. Vi kompletterar varandra bra och spelar en intensiv och rolig hockey. 

Peter Ekholm
Huvudpartners