Rögle i förarsätet efter Petterssons första: "Jag är inte nöjd"
Publicerad: 2022-12-06
Rögle leder med ett mål efter första kvartsfinalmötet. Efteråt var det dock blandade känslor då Tappara kom tillbaka två gånger om i tredje perioden.
– Det är någonting vi får ta med oss och göra bättre till nästa match, säger Oskar Pettersson efter 3-2-segern.

Förra veckan bockade Oskar Pettersson av sitt första SHL-mål i karriären. I första kvartsfinalen mot Tappara kom även forwardens första i CHL. 

– Som jag sagt tidigare så känner jag att jag tar kliv för varje match som går. Jag är inte nöjd någonstans, jag ska bara fortsätta, säger 18-åringen.

Det tog inte långt tid innan Pettersson spräckte nollan. Drygt 2.30 in i den första perioden hittade Linus Sjödin över till forwarden som från nära håll styrde in pucken.

– Väldigt kul. Vi gjorde ett bra byte i anfallszon och det kändes överlag bra med kedjekamraterna (Linus) Sjödin och Oliver (Tärnström). Linus skickar in en grym "macka" till mig så jag behövde inte ens trycka dit klubban utan den styrde på skridskon och in. 

Han fortsätter:

– Jag och Tärnström har ju spelat under en lite längre tid nu och det känns verkligen som vi har byggt upp något bra. "Sjödda" kom in idag och bidrar med jättebra fart. 

Rögle skulle sedan utöka sin ledning i numerärt underläge. Linus Sandin tog vara på en slarvig bakåtpass från Tappara, kom fri, lurade ner målvakten och vispade upp 2-0. Ett mål som även det var forwardens första i CHL. 

Efter drygt halva andra perioden, i spel fyra mot fyra, slog Rögle till med en blixtsnabb spelvändning där Oskar Stål Lyrenäs trampade ifrån och stänkte in 3-0.

– Vi flyttar pucken bra och över stora ytor. Vi låter dem jobba, tar pucken till kassen och spelar den hockeyn vi vill. Sen börjar vi bli lite för övermodiga och jag tycker man ser tendenser på det redan i slutet på andra, säger Pettersson.

Tappara skulle dock ta både ett och två andetag i sista perioden. Först en reducering till 3-1, efter 08:22, genom Niko Ojamaki och sedan ännu en när Röglebekantingen Valtteri Kemilainen hittade in med ett handledskott i PP. 

– Jag tycker kanske att vi blir lite för avvaktande. Spelar lite för mycket på ledningen istället för att fortsätta som vi gjorde i de två första perioderna. Det är någonting vi får ta med oss och göra bättre till nästa match. 

Rögle skulle dock hålla undan och sitter därmed i förarsätet inför returen borta i Finland. 

– Jag tror ganska snabbt ska kolla på vad vi kunde gjort bättre och samtidigt gå vidare från den. Vi ska tänka att det inte bara är en match utan en match över 120 minuter och nu är hälften gjord. Gäller att inte fokusera för mycket på sista perioden. 

Vad väntar för match borta i Finland tror du?

– Svårt att säga. Vi försöker inte kolla så långt fram, först och främst har vi matchen mot Växjö nu på torsdag, avslutar forwarden. 

Biljetterna till hemmamatchen mot Växjö hittar du här!

SE CALLE CLANG I KVÄLLENS GRÖNT & VITT EFTERSNACK HÄR

Anton Toft
Huvudpartners