• Huvudsponsorer

De blir tränare i RögleAkademin

22 mars 2019 17:06
Nyhet

Rögles unika satsning med att anställa tränare till samtliga ungdomslag presenterades förra veckan – nu kan vi presentera namnen på ungdomstränarna som anställs från den 1 maj där Adam Bengtsson, förutom tränaruppdraget, även blir ungdomsansvarig.


– Det ska bli sjukt kul och är riktigt inspirerande att få ansvaret för den satsning som föreningen gör på ungdomssidan. Vi kommer att bli en intressant och bra grupp med tränare som gemensamt kommer att utveckla våra ungdomar, hålla den gröna tråden och ha en samsyn på hur vi ska utbilda hockeyungdomar i framtiden, säger Adam Bengtsson.
Redan inför den här säsongen satsade Rögle på att anställa ett antal utbildningsansvariga isinstruktörer som har varit ansvariga för att planera och leda all isträning samt ta ansvar för laguttagningar och andra frågor som rör spelarna.

Nu utökar RögleAkademin satsningen och anställer tränare på heltid till verksamheten.
De fyra tränarna som anställs kommer att bli huvudtränare för ett lag vardera tillsammans med en assisterande tränare och ska dessutom vara utbildningsansvarig isinstruktör för en yngre åldersgrupp samt vara en resurs på hockeygymnasiet.
– Vi är mycket glada över att få möjlighet att göra den här satsningen för att säkerställa och kvalitetssäkra utbildningen av våra ungdomar. Vi är mycket nöjda med rekryteringen av tränare där vi hittat unga och hungriga personer men ändå med lite erfarenhet och bra värderingar. Dessutom är det både lokala personer men även några från andra verksamheter så att vi får in erfarenhet och tankar utifrån, säger Arne Nilsson i RögleAkademin.

Här är RögleAkademins nya tränare:

U15: Adam Bengtsson, 25, Rögle BK, blir även ungdomsansvarig:
Adam är inne på sitt tredje år som ungdomstränare i Rögle och har i år haft huvudansvaret för U15. Adam är fostrad i Rögle och efter första året i J20 gick han vidare till Nyköping och därefter fyra säsonger i Jonstorp.
– Det ska bli riktigt kul att kunna lägga all fokus på ishockeyn. Jag gillar att träna ungdomar. För mig är det viktigt att man ser till att ha glädjen kvar samtidigt som man har fokus på rätt saker. Det är extra roligt att få jobba vidare i min moderförening, säger Adam.
Förutom U15 kommer Adam att ha ett isinstruktöransvar för en yngre åldersgrupp och dessutom vara ungdomsansvarig där hans roll blir att leda tränargruppen i första hand.
– Vi ska dra det här lasset tillsammans och det kommer att bli kul att få ett gäng kollegor att jobba ihop med och dra nytta av varandras erfarenheter. Det är en riktigt intressant satsning som görs och vi har en riktigt rolig och intressant tid framför oss, säger Adam.
Med de nya tränarna så avlastas föräldrarna – men de är fortfarande viktiga:
– Det finns en massa saker runt ett lag som vi behöver hjälp med. Men jag tror det blir lättare att ta beslut när man inte har en personlig relation.

U14: Anton Josefsson, 24, U-tränare i Boo HC:
Anton Josefsson blir ett nytt ansikte i Rögle BK. Anton är från Stockholm men gick på hockeygymnasiet i Leksand och har sen spelat seniorhockey ibland annat Nyköping, Värmdö och Boo HC.
– Det ska bli jättekul att få vara med på den här satsningen. Det är något jag aldrig har hört någon annan gjort förut och det är oerhört motiverande. Jag har hållit på som ungdomstränare i 4-5 år nu varav de två senaste som huvudtränare för U14-U15. Jag har verkat i en breddförening med fokus på att utbilda spelare och det får jag fortsätta med hos Rögle, säger Anton.
Anton känner inte till så mycket om Rögle vilket han inte tycker är någon nackdel:
– Jag kommer in med helt nya ögon och har inga relationer till någon och kan kanske tillföra lite erfarenhet utifrån. Som ungdomsledare tycker jag det är viktigt att vara tydlig och ge alla samma förutsättningar. Visar du engagemang och vilja så ska det uppmuntras oavsett vad du heter, förklarar Anton.
Anton Josefsson kommer att ha en assisterande tränare bredvid sig och dessutom ha ett isinstruktöransvar för en yngre åldersgrupp samt hjälpa till på hockeygymnasiet.

U13: Daniel Johansson, 26, isinstruktör i Rögle den här säsongen:
Daniel Johansson har redan den här säsongen verkat i ungdomsavdelningen som en av de utbildningsansvariga isinstruktörerna samt varit assisterande tränare i U16. Nu kliver Daniel in i ungdomsavdelningen på heltid.
– Det är jättekul och härligt att få en chans att jobba med hockey på heltid och kunna lägga all fokus på det. Jag tycker det här året har varit ett riktigt bra inkörsår och det klubben nu gör är en bra vidareutveckling av satsningen, säger Daniel.
Daniel ser stora fördelar med att det skapas en större grupp med anställda tränare som dagligen möts, både på och utanför isen.
– Tanken är att alla, från J20 och ända ner ska jobba ihop och hitta den gemensamma nämnaren för föreningen och ha en samsyn på hur vi ska utbilda ungdomar och sättet att spela ishockey.
Daniel Johansson kommer att ha en assisterande tränare bredvid sig och dessutom ha ett isinstruktöransvar för en yngre åldersgrupp samt hjälpa till på hockeygymnasiet.

U12: Johan Lundberg, 33, sportchef junior-ungdom i Pantern:
Äldst av de nya tränarna är Johan Lundberg. Johan hade en lovande karriär som junior i AIK men slutade på grund av skador 19 år gammal och lämnade hockeyn helt under en tio års period och satsade på en civil karriär. När han flyttade till Malmö för tre år sedan kom suget tillbaka och efter en säsong som U16-tränare i Pantern tog han den här säsongen över rollen som sportchef för junior- och ungdomar i klubben samt tränare för J20 och J18. Nu blir det yngre spelare han ska utbilda.
– Det är en unik satsning som Rögle gör och jag lockas av den. Jag tycker Rögle delar mina värderingar och min syn på hur utveckling av ungdomar ska bedrivas. Det känns även som en utvecklande miljö för mig som tränare att arbeta i, säger Johan.
Johan var själv en tekniskt spelare och hade ofta rollen som spelfördelande center som aktiv.
– Jag har ett sug för det tekniska och kreativa sidan inom hockeyn. Som ledare är jag entusiastisk och vill ha med alla och det är viktigt att se alla. Jag tror på det Rögle vill göra och ser verkligen fram emot att få börja jobba med ungdomarna.
Johan Lundberg kommer att ha en assisterande tränare bredvid sig och dessutom ha ett isinstruktöransvar för en yngre åldersgrupp samt hjälpa till på hockeygymnasiet.