• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Heroisk derbyvändning av Rögle

20 oktober 2015 23:05

Rögle svarade för en heroisk vändning i säsongens första derby. Underläge 0-2 efter knappt halva matchen men stöttade av en mäktig hemmapublik kom Rögle tillbaka. Man gjorde tre raka power play-mål och vann med 3-2 och tog en tung trepoängare.


SHL

Rögle-Malmö 3-2

Säsongens första Skånederby hade en perfekt inramning. En utsåld Lindab Arena skapade ett rejält tryck redan på uppvärmningen och inte blev det sämre när SHL-debuterande Röglejunioren Ludvig Elvenes ropades ut som siste spelare i hemmalagets line up.

– Det var en härlig inramning och vi har en fantastisk publik som stöttar oss hela tiden och hjälper oss i de svåra lägena, sa Rögletränaren Magnus Bogren efteråt.

Spelmässigt blev det mycket känslor, intensivt och hårda närkamper. Almen Bibic sänkte gästernas Frederik Storm med en rejäl tackling, Kent McDonell däckade Daniel Sylwander med en armbåge i huvudet.

Malmö tog ledningen, Jack Connolly ramlade när han jobbade hem och Malmö fick pucken gratis. Pucken hamnade till sist hos backen Nils Andersson som hittade rätt bakom Oscar Dansk i hemmamålet efter drygt två minuters spel.

Rögle arbetade sig in i matchen och var spelmässigt det bättre laget och man skickade många puckar mot Malmömålvakten Jonas Gunnarsson stod i vägen.

Trots att Rögle skapade två jättechanser i början av andra (Connolly i stolpen bland annat) så var det Malmö som utökade till 2-0 genom en fristående Björn Svensson.

Fast Rögle reste sig, gästernas TJ Galiardi slog klubban i Röglekaptenen Christopher Liljewalls huvud och fick fyra minuters utvisning.

När bara sekunder återstod av överläget fick Rögle utdelning. En snabb spelvändning där Daniel Sylwander chippade pucken vidare till Filip Karlsson som iskallt satte pucken högt vid bortre stolpen.

Målet var en injektion för hemmalaget och vid nästa power play kom kvitteringen. David Åslin satte ett rappt handledsskott upp i nättaket.

Det tredje raka power play-målet kom redan 25 sekunder in på tredje perioden. Ludvig Rensfeldt fick pucken av Jack Connolly, sköt och ramlade baklänges. När han föll slog han in pucken på volley som gick i en båge över Malmö-målvakten.

– Det var nog inte meningen men idag hade vi medstuds, sa Magnus Bogren.

Malmö ökade trycket för att få till stånd en kvittering, en puck var inne men dömdes bort efter videobedömning eftersom Eric Himelfarb satt i Oscar Dansks knä när pucken slogs i mål.

Rögle fick ägna mycket tid i egen zon men stod distanens ut och bröt förlustsviten på tre matcher.

– Det var en rätt jämn match men vi vann rättvist. Vi gör en riktig krigarinsats som står upp coh är det bättre laget. Det känns riktigt bra, sa Magnus Bogren och log.