• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Besvikelse efter en Röglepoäng

22 oktober 2015 22:06

Trepoängaren fanns inom räckhåll men till sist fick Rögle nöja sig med en poäng i bortamötet mot hårdsatsande Luleå. Hemmalaget vann en svängig match med 4-3 (0-0, 3-2, 0-1, 1-0).


SHL

Luleå-Rögle 4-3 ÖT

SHL-nykomlingen Rögle fick med sig en poäng i bortamötet mot guldsatsande Luleå. En besvikelse eftersom skåningarna hade hugg på en betydligt bättre poängskörd.

– Ja, det känns lite bittert. En poäng här uppe på förhand är bra men på det sättet som matchen utvecklade sig så känns det inte roligt att tappa matchen i övertid, säger Rögletränaren Anders Eldebrink.

Det som grämer Eldebrink mest är hur andra perioden utvecklade sig där Rögle skakade om Luleå rejält med två snabba mål upp till en 2-0-ledning.

– Det är synd vi inte kan utnyttja det. De är oroliga, publiken missnöjd och vi fick matchen dit vi ville. Men tyvärr fick de reducera alldeles för snabbt och kom in i matchen direkt, säger Eldebrink.

Första perioden slutade mållös. Hemmalaget Luleå, som kom till spel med tre raka förluster, hade ett visst övertag och vaskade fram de bästa chanserna. Redan efter en minut kom Lucas Wallmark fri men Oscar Dansk räddade.

Röglemålvakten tog även Johan Forsbergs friläge och stod för en idioträddning när Toni Rajala hade öppet mål men Dansk hann över och stoppade pucken.

Andra perioden blev betydligt öppnare – och målrik. När Rögles David Åslin blev utvisad efter 16 sekunder så var det Rögle som spräckte målnollan. Smarte centern Jack Connolly vann puck i egen zon och spurtade förbi Luleåförsvararen. Helt fri gjorde han inget misstag utan satte pucken högt i nättaket efter 1.37.

Rögle gjorde också 2-0 tre minuter senare. Jack Connolly målskytt igen efter ett snyggt anfall där David Åslin och Patrick Cehlin var inblandade i förarbetet.

Bara 30 sekunder senare reducerade Luleå (Toni Rajala), efter knappt tio kvitterade Jacob Micflikier och i 13:e minuten styrde Jonathan Granström in 3-2-pucken i power play.

Rögle gick på kvitteringsjakt i sista, efter drygt fem minuter kom 3-3. Jordan Smotherman petade in pucken från nära håll.

Rögle drog på sig två raka utvisningar men redde ut det knepiga läget och matchklockan tickade upp mot förlängning.

Det blev Luleå som drog längsta strået i förlängningen. Oscar Dansk stoppade Lucas Wallmarks friläge men var maktlös när Tony Rajala avslutade i ett två mot ett-läge efter tre minuter.

– Det är bra att vi kommer igen i sista perioden och kvitterar. Vi har chanser att avgöra men är inte tillräckligt kyliga. De har målskyttar som Rajala och Micflikier som inte behöver så mycket för att göra mål, det är skillnaden mellan oss, säger Eldebrink.