• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Rögle jagar tredje raka segern

12 november 2015 10:00

Rögle tog två raka vinster mot Örebro Hockey innan uppehållet. Nu väntar Brynäs hemma i Lindab Arena, ett lag man förlorade mot senast lagen möttes. Nu jagar Rögle revansch från den matchen med en glödhet Oscar Dansk i spetsen.


Rögle avslutade starkt innan uppehållet och tog två raka segrar mot Örebro i back-to-back mötena lagen mellan. På fredagen med 6-3 i Ängelholm och sedan på lördagen i Örebro med 4-2.

Rögle hade inför de två matcherna haft det tungt med målskyttet och gjort klart minst mål i SHL med sina 26. Nu inkasserade dock laget tio mål på två matcher och har nu bara gjort två mål färre än Malmö, Djurgården och MODO som ligger närmast framför i antalet gjorda mål.

– Vi är med i de flesta matcher, det är målskyttet vi behöver få igång. Det lossnade lite mot Örebro så jag hoppas att killarna fick lite självförtroende från det, att de kan ha lite mer instinkt när de får lägena och inte fundera så mycket, sa Anders Eldebrink i en intervju med SHL under veckan.

Rögle ligger med sina 20 inspelade poäng på en niondeplats i SHL och är med det den hittills poängbästa nykomlingen.

Något som har legat till grund för det är lagets defensiv och målvaktsspelet. Laget har endast släppt in 41 mål, nio mer än Frölunda som släppt in minst i SHL. Tittar vi i statistiken för målvakterna i SHL ser vi att Oscar Dansk är allra bäst med sin räddningsprocent på 92.29. Nu lär han dock få det rejält hett om öronen när SHL:s poängligaledare Anton Rödin och hans Brynäs kommer på besök i Lindab Arena.

Scott avgjorde förra mötet mellan lagen

Brynäs har två raka segrar i SHL och ligger på en fjärde plats i tabellen med sina 30 inspelade poäng. Senast kommer laget från en riktigt stark seger när laget slog Frölunda med 4-2 i Scandinavium. Det var dessutom Brynäs andra seger mot Frölunda under säsongen och gävlelaget är det enda i SHL som lyckats besegra serieledarna så här långt.

– Mot Frölunda har vi spelat fantastiskt bra där vi har varit konsekventa i det vi gjort och jobbat till 100 procent i allt på banan, och det är det som krävs för att vinna sådana matcher. Vi har kanske pendlat lite för mycket i prestationen, även om det inte varit så farligt men vi vill bli lite jämnare i spelet, berättade "Bulan" Berglund i en intervju med SHL.se under uppehållet.

Även i den matchen var en trio spelare ledande för Brynäs. Nick Johnson, Anton Rödin och Greg Scott har varit fantastiskt bra i SHL så här långt och stod tillsammans för sex poäng i segern. Rödin har lyst allra klarast hittills och är med sina 24 poäng etta i poängligan. Han har lyckats göra fem poäng mer än radarpartnern Greg Scott som utsågs till oktober månads stjärna i SHL. Rödin vann som bekant utmärkelsen för sina insatser i september månad.

Även Nick Johnson har tuggat igång och kanadensaren är uppe i 13 poäng på 16 spelade matcher.

Rögle och Brynäs har drabbat samman en gång tidigare under säsongen, även då i Lindab Arena. Då gick Brynäs segrande ur en jämn match som slutade 4-3 till gävlelaget efter att Greg Scott avgjort i förlängningen.