• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Rensfeldt och Dansk hjältar i Rögle

18 februari 2016 21:08

Rögle svarade för en heroisk insats i Gävle borta mot Brynäs. Oscar Dansk storspelade och höll nollan och med 36 sekunder kvar slog Gävle-sonen Ludvig Rensfeldt in segermålet för Rögle. 1-0 vann Rögle med och tog en tung trepoängare.


Det blev en öppen och intensiv första period som slutade mållös. Brynäs hade ett visst grepp om spelet. Mycket tack vare att Rögle själv spelade fast sig i egen zon med på grund av slarvigt passningsspel emellanåt.

Bästa chansen var hemmalaget som fick en straff efter knappa nio minuter då Timothy Liljegren hakade upp en fri Adam Brodecki. Oscar Dansk i Rögles mål var dock säker och räddade Jacob Blomqvists straff med stöten.

Rögle hade en del halvchanser, inte minst när man kom in i fart i anfallszon men Felix Sandström i hemmamålet var lika säker som Dansk.

Även andra perioden slutade mållös, mycket tack vare två bra målvakter. Det var Brynäs som förde spelet, man drev hårt mot målet och hade flera styrningar som satte Oscar Dansk på svåra prov.

Rögles spelvändningar var dock farliga och ett par gånger var det nära att man lyckades överlista Sandström i hemmakassen.

Svettigast var dock Oscar Dansks dubbelräddning på ett friläge för Terry Broadhurst där han även liggandes på isen stoppade returen.

Tredje perioden blev inte lika intensiv - Rögle höll upp spelet bra och lät inte Brynäs skapa något tryck.

Klockan tickade upp mot full tid - då slog Rögle till. Med 36 ekunder kvar slog Ludvig Rensfeldt inen retur med ryggen mot mål, 1-0 till Rögle. Rögle oc Oscar Dansk höllsen undan och kunde bärga en tung trepoängare.