• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Rögle föll med uddamålet mot Växjö

26 februari 2016 21:13

Rögle utmanade mästarna Växjö rejält på fredagskvällen. Men man räckte inte riktigt ända fram utan fick se sig besegrade i Lindab Arena med 2-1 inför 4 615 åskådare. Rögle får chans till revansch snabbt, redan i morgon kväll möts lagen igen i Växjö.


Före nedsläpp stod det klart att centrarna Jack Connolly och Felix Schütz inte kunde spela i hemmalaget, däremot gav ytterforwarden Daniel Sylwander klartecken till spel efter en veckas frånvaro.

Lagledningen fick dribbla lite med anfallsformationer och bland annat fick junioren Alexander Lunsjö gå in på en centerposition. Totalt dressade Rögle fem juniorer till matchen.

Växjö inledde bäst och precis som i förra mötet lagen emellan i Ängelholm gjorde man ett tidigt ledningsmål. Liam Reddox slog in 1-0 för mästarna efter 2.34 efter en tilltrasslad situation framför Oscar Dansk i hemmamålet.

Rögle hade några chanser i perioden, bland annat Timothy Liljegren som åkte slalom mellan Växjöspelarna i anfallszon men skottet räddades av Växjös målvakt Cristopher Nihlstorp.

Andra perioden var bara drygt två minuter gammal när Rögle kvitterade. David Åslin bröt nere i egen zon och med sin höga fart skapade han ett två-mot-ett-läge. David gick själv, lurade Nihlstorp och la snyggt in en backhand i ett tomt mål.

Perioden genomfördes i ett högt tempo och stora delar var det Växjö som hade övertaget och pressen, ibland onödigt länge när Rögle spelade fast sig i egen zon.

Även om Växjö dominerade så var det Rögle som skapade de allra bästa lägena. Inte minst Jordan Smotherman som blev helt fri framför Nihlstorp och sköt hårt och direkt. Men Nihlstorp hann nudda pucken med plocken och via målramen gick pucken upp i nätet bakom. Rögleanfallaren trodde inte själv sina ögon.

David Åslin kunde blivit tvåmålsskytt när han fick öppet mål i början av tredje perioden. Men han fick inte ordning på pucken och den gick utanför stolpen.

Båda lagen gick för ett andra mål. När halva perioden var spelad tog Växjö ledningen. Ilkka Heikkinen sköt från blå, pucken studsade på spelare och gick rakt ut till Robert Rosén som säkert lyfte in 2-1-pucken i nättaket.

Rögle tryckte på ordentligt för att få till en kvittering. Med en minut kvar plockade Rögle ut målvakten och spelade 6 mot 5. Man fick en sista chans men lyckades inte få in pucken. Växjö vann med 2-1, retur i Växjö i morgon kväll.