• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona fortsätter vinna – ny tvåa i tabellen

8 oktober 2016 21:27
#RBKKHK

På fredagen vann Karlskrona mot Rögle med 4–1 och på lördagen vann laget mot samma motstånd med 4–2. Överraskningslaget fortsätter på vinnarspåret i SHL och den femte raka segern gör nu att Karlskrona ligger tvåa i tabellen.


I de flesta back-to-back-matcher brukar det bli mycket känslor inblandade, och mötet mellan Rögle och Karlskrona var inget undantag. Redan efter några minuter drabbade David Printz, Örebro, och Bryan Lerg, Rögle, samman i en lättare brottningsmatch.

Spelmässigt var det ett litet övertag till Karlskrona under den första perioden. Alexander Deilert tog ton med ett ribbskott tidigt i matchen, och kort därpå kom målet som innebar 1–0 till gästerna som hade vunnit mötet dagen innan med 4–1. Målskytt den här gången blev John Henrion, hans första poäng för säsongen, i spel fem mot fyra.

– Ganska tät, fysisk match där ute, analyserade David Printz för CMore efter den första perioden, som slutade 1-0 till hans Karlskrona.

Utdelning för Karlskrona

Harmonin spred ut sig ännu bredare i Karlskrona när gästerna fortsatte att få utdelning i andra perioden. Mattias Guter gjorde först 2–0 efter snyggt klapp-klapp-spel med lagkompisen Jimmy Andersson. Robin Gartner skrev därefter in sig i målprotokollet då backen fullföljde ett anfall och satte punkt för detsamma med ett skott i bortre hörnet av målet.

Rögle skulle dock inte ge upp där. En snabb replik av Sebastian Wännström såg till att det inte var avgjort på långa vägar, med siffrorna 3–1.

Segertåget rullar vidare

Rögle var piskat att göra mål, för att kunna hämta upp underläget i matchen, men Karlskrona kunde på ett övertygande sätt försvara sin ledning så att Rögle sällan kom nära mål. Med några minuter kvar kunde Alexander Bergström sätta 4–1 för Karlskrona, och då hjälpte det inte för Rögle att Ludvig Rensfeldt gjorde 4–2 innan matchen var slut.

De tre poängen tillhörde sedan Karlskrona, som därmed tog sin femte raka seger i SHL, och den andra på två dagar mot just Rögle.