• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Tålmodigt Frölunda vann fjärde raka hemma

13 oktober 2016 21:40
#FHC-RBK

Frölunda mötte ett kompakt försvar när Rögle var på besök i Scandinavium. Det var läge mållöst, men i tredje perioden föll tre mål, två för Frölunda och ett för Rögle. Frölunda har därmed tagit full pott på hemmaplan hittills.


Rögles fokus inför matchen var att spela bra defensivt och att hitta tillbaka till det spel som var framgångsrikt förra säsongen. Frölunda hade mest puck, men Rögles kontringar var absolut inte ofarliga.

– Att hålla nollan är viktigt för oss. Vi hade ett par chanser också och kan vi bara ta vara på någon av dem här så kan de bli skakiga. Det är vår plan, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C More efter den första mållösa perioden.

Nollorna intakta

Matchbilden var densamma i andra. Tätt försvarspel och två vassa målvakter såg till att det var fortsatt mållöst även efter två spelade perioder. Matt Donovan hade ett skott i stolpen och får vänta ytterligare på sitt första SHL-mål.

– Jag försöker att inte tänka på det för mycket, bara fortsätta skjuta. Vi ska försöka lägga puckar mot mål och det kommer nog inte se så snyggt ut kanske, sa Donovan till C More.

Frölunda fick hål i tredje

I tredje fick till slut Frölunda hål på ett desperat kämpande Rögle. Victor Olofsson skrinnade sig loss på högerkanten, tog sig in framför mål och avslutade vid första stolpen. Olofssons andra mål i Frölundatröjan.

Rögle drog sedan på sig utvisningar och Joel Lundqvist sprätte upp 2-0 i nättaket från sin vanliga position några meter ut från kassen.

Men Rögle gav sig inte utan skapade nerv genom att forcera in en reduceringspuck av Jack Connolly, men närmare än så kom man inte. Besvikelsen var stor, vilket speglade av sig efter matchen.

– Det är tråkigt, men vi kommer igen, sa en märkbart besviken Anders Eldebrink till C More innan han lämnade intervjun snabbt.