• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Gyllene chans att krypa närmare för Djurgården

27 oktober 2016 13:00
#DIFRBK

Djurgårdens kräftgång i SHL fortsätter. Sju raka förluster har det blivit och på torsdagskvällen gästas laget av Rögle på positionen ovanför. En fin möjlighet att krypa närmare alltså, men det blir en tuff uppgift då Ängelholmslaget har två raka segrar.


Formkollen

Formen på de båda lagen såg länge likadan ut. Men medan Djurgården har fortsatt att förlora allt har Rögle ryckt upp sig och kommer till matchen med två raka segrar i bagaget.

Läget är i och med det bättre för gästerna, medan Djurgården befinner sig i ett måsteläge redan. Vid seger får de kontakt med Rögle, men vid förlust blir gapet till lagen ovanför kvalstrecket stort.

Läget i lagen

Listan nedan visar hur det såg ut i senaste matchen och bakåt i tiden. Djurgårdens tyngsta avbräck just nu är nog backen Ville Varakas som de hoppades mycket på inför säsongen. Han spelade de fem första matcherna men har sedan varit frånvarande sånär som på ett försök till återkomst i matchen mot Färjestad.

Rögles frånvarolista är sig lik och de har i sina två senaste matcher spelat med exakt samma manskap.

Notera att:

  • Rögles Daniel Widing går från klarhet till klarhet. Han har ett kontrakt under oktober månad, men ligger verkligen i för att få det förlängt. På de senaste fyra matcherna har han noterats för två mål och fyra assist.
  • Bryan Lerg öste in mål i början av serien. Senast gjorde han mål igen efter sju mållösa matcher.
  • Djurgårdens Alexander Urbom är kanske inte mest känd för att göra en massa poäng, men nu har han assist i tre raka matcher.
  • Rögles Almen Bibic tacklar klart mest i ligan. Djurgårdens Daniel Brodin är fyra i den listan.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFRBK