• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Söndag Sön 15 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Malmö segrade i hett derby

14 november 2016 21:28

Det var heta känslor och en rejält kampfylld match när måndagskvällen bjöd på derbydrabbningen mellan Malmö och Rögle. 2-1 slutade det för hemmalaget efter att samtliga mål kommit i tredje perioden.


Det var känslosvall från både Malmö och Rögle när pucken släpptes för säsongens andra skånederby under måndagskvällen.

Tempot skruvades upp till max, det svängde fram och tillbaka och båda lagen bjöd på en kampfylld och fartfylld hockey. De höga tempot gjorde dock att passningsspelet blev lite lidande, och att de klara målchanserna lyste med sin frånvaro.

– Det är väldigt tight där ute, och det smäller en hel del, sa Daniel Sylwander till C More i paus.

Den täta matchbilden fortsatte in i den andra perioden. Tempot sänktes en aning, passningsspelet blev bättre men kampmomenten i matchen var kvar, vilket gjorde att det var väldigt kompakt ute på banan.

Spelet böljade fram och tillbaka och närmast mål var Malmö två gånger om. Först brände Andreas Thuresson en straff, sedan han inte fått till sina finter. Och kort därefter fick Malmö ett mål bortdömt sedan Ilari Filppula förpassat pucken i mål med handen.

Ivarsson spräckte nollan

Men till skillnad från förra mötet mellan lagen skulle detta bli en målsnål historia. Det dröjde nämligen till den tredje perioden innan det blev måljubel. Då var det hemmalaget som fick arenan att koka.

Johan Ivarsson sköt från sin backplats, och via magen på en Röglespelare singlade pucken in bakom en förvånad Oscar Dansk. Efter det målet öppnade spelet upp sig mer. Rögle satsade allt framåt för att få in en kvittering, och plockade mot slutet ut målvakten.

Det resulterade dock endast i 2-0 för hemmalaget sedan Fredrik Händemark satt pucken i tom bur. Då hjälpte det inte för Rögle att Patrick Cehlin reducerade till 2-1 med åtta sekunder kvar av matchen.