• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Widing sänkte Färjestad med hattrick

19 november 2016 18:30
#RBKFBK

Daniel Widing var mannen bakom det mesta när Rögle på lördagseftermiddagen besegrade Färjestad. Med tre mål såg forwarden till att ge Skånelaget tre efterlängtade poäng, via seger med 5-3.


Rögle stod för en riktig urladdning i den första perioden hemma mot Färjestad. De inledande minuterna var böljande och just i en omställning vispade Ludvig Rensfeldt upp 1-0 i Stefan Steens bortre kryss. Färjestad hade därefter en stark sekvens, men utan att skapa några riktiga chanser.

Istället skulle tvåan komma för Rögle. Daniel Widing hann först på en puck i mittzonen, trampade sig förbi Mikael Wikstrand i Färjestadsförsvaret och skickade pucken förbi Steen. 49 sekunder senare tvingades målvakten på nytt kapitulera när Christopher Liljewall pressade in en retur och Steen hade då fått nog. Färjestad lyckades att samla sig efter den timeout som efterföljde 3-0, men trots en ribbträff av Oskar Steen stod sig resultatet.

– Skönt så klart. Vi spelar som vi ska göra, vi kommer med fart och gör det svårt för dem i mittzonen. En bra period från vår sida, analyserade Rensfeldt Rögles första 20 för C More.

Fullbordade hattrick med två sekunder kvar: "En otroligt skön trepoängare"

Även mittenakten dominerades till en början av hemmalaget, som tidigt fick fast pucken i långa anfall. Sebastian Wännström hade ett starkt genombrott och sköt tätt utanför inbytte Lars Haugens stolpe. Målvakten gjorde ett flertal viktiga räddningar i periodupptakten och höll Färjestad kvar i matchen.

Med dryga tio minuter spelat fick så gästerna kontakt, när Marcus Nilsson i central position skickade in reduceringspucken. Målet blev starten på en vild Färjestadsforcering och skotten ven kring Lars Voldens målbur. I spel fem mot fyra slog Johan Ryno till och ställningen var plötsligt 3-2. Milan Gulas och Alexander Johansson hade även enorma kvitteringslägen innan periodvilan räddade Rögle.

Hemmalaget skulle sedan få andrum i början på tredje. Ett backskott av Timothy Liljegren ändrade riktning via Widing, gick i en båge över Haugen och in i nät. Färjestad växlade upp sin jakt mot slutet och Joakim Nygård kunde pressa in reduceringen. Men kort efter tekning ställde Rögle om och med klockan på 19.58 fullbordade Widing sitt hattrick till slutsiffrorna 5-3.

– Fantastiskt härligt! Vi kommer ut i den första perioden och visar direkt att vi vill mycket mer än vad vi hittills visat. En otroligt skön trepoängare, sade tvåmålsskytten till C More.