• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Idag 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Sebastian Karlsson tillbaka som hjälte

22 november 2016 21:39
#LHCRBK

Linköpings grovjobbare missade senaste matchen i väntan på sitt andra barn. I lördags föddes hans son och på tisdagen såg Sebastian Karlsson, med två mål, till att Linköping tog tre poäng hemma mot Rögle.


Linköping som hade två raka hemmasegrar inledde också bäst mot bortasvaga Rögle. Sebastian Karlsson, som missade senaste matchen i väntan på att bli pappa, var den som gav hemmalaget ledningen med ett rappt avslut.

Rögle skulle dock omgående komma tillbaka i matchen. Bryan Lerg skapade ett läge på egen hand och skickade iväg ett skott som Marcus Högberg släppte en retur på. Den tog Sebastian Wännström tillvara på och lade in i nät för hans nionde mål för säsongen. Efter 14:21 var det dags igen. Kristian Näkyvä slarvade i egen zon och Sebastian Collberg fick fritt läge framför Högberg och gjorde inget misstag.

Innan perioden var slut skulle dock hemmafansen få jubla. Jakob Lilja, med ett förflutet i Rögle, snurrade runt i offensiv zon och skickade iväg ett maskerat skott som letade sig in bakom Volden.

Den andra perioden spelades även den i ett rasande tempo, men skulle inte bjuda på några fullträffar. Allra närmast att näta var glödhete Daniel Widing, som stod för ett hattrick i Rögles senaste match, men hans avslut träffade målramen.

– Vi är lite nedtryckta av Linköpings offensiv, det är där de är starka. Kan vi få ner pucken djupt och snurra lite har vi en bra chans. Vi gav dem det här övertaget i den här perioden tycker jag, sa Rögles Daniel Widing i C More.

Daniel Widings Rögle skulle få mängder av chanser att ta segern i den tredje perioden, men en viss Sebastian Karlsson och storspelande Marcus Högberg ville annat.

Effektivt Linköping i tredje

Den tredje perioden var bara 57 sekunder gammal när Kristian Näkyvä gav hemmalaget ledningen och i numerärt underläge utökade sedan matchens gigant till 4-2. Sebastian Karlsson snodde pucken av Timothy Liljegren och stänkte dit pucken i taket. Innan matchen var över kom också 5-2 genom Andrew Gordon. Gästerna vann annars skottstatistiken med 20-9 i den tredje akten, men föll mot ett effektivt Linköping. Östgötarna tog ikväll sin tredje raka hemmaseger och klättrade till åttonde plats i tabellen.

– Jag tycker att vi håller oss till vårt spel från andra perioden. Vi får ner pucken djupt på dem och spelar jättebra. Det är fantastiskt, de två målen är ingenting. Familjen är det viktiga, men det är kul att göra mål. Segern är väldigt viktigt för oss och för självförtroendet, sa Linköpings Sebastian Karlsson om dagens match och helgens tillskott i familjen till C More.