• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Växjö tog ledningen och höll undan

1 december 2016 21:31
#VLHRBK

Växjö och Rögle bjöd måhända inte på någon bländande ishockey, men matchen stod och vägde och det blev drama till slutsekunderna innan hemmalaget till slut kunde knyta ihop säcken och ta hem segern.


Statistiken från den första perioden mellan Växjö och Rögle säger det mesta, lika många skott på mål, lika många utvisningar (en var). Ja, Växjö hade ett skott fler utanför mål men det var den enda huvudsakliga skillnaden. Målmässigt var det också jämnt, 0-0 men frågan är om inte gästerna hade de vassaste chanserna i sitt numerära överläge, men både Viktor Andrén och Oscar Dansk höll tätt i respektive mål.

– Det är väl en period där vi känner lite grand på varandra. Vi gör det ganska bra, vi är på bortaplan och vi tar den här första perioden och försöker tänka positivt nu, sa Rögles Daniel Widing till C More efter perioden.

"Jag siktade på hans blad"

Den andra perioden följde i den förstas spår och blev tempofattig. Lagen hade några lägen, bland annat när Adam Brodecki kom i ett läge och sökte Netterberg med en passning, men en försvarande Rögleklubba kom emellan. Så kom också matchen första mål, Philip Holm la från blålinjen pucken mot mål, där väntade Josh Hennessy och styrde in hemmalagets ledningsmål.

– Jag såg att det inte var så många framför mål så jag ville vänta in lite. Han snackade bra där, Hennessy och jag siktade på hans blad, kommenterade Philip Holm till C More efter perioden.

Bra tryck av Rögle i tredje

Rögle spelade upp sig rejält i den tredje och skapade flera fina lägen. Lerg, som hade haft ett friläge i slutet av den andra var fortsatt pigg. Daniel Widing hade chanser och säsongsdebuterande Taylor Matson visade vilja och fick mycket speltid, men i de avgörande lägena ville det sig inte för gästerna. I slutet kunde Geoff Platt sätta 2-0 i tom kasse.

– Vi tappade andra perioden, annars är vi med hela matchen. Vi hade några chanser i tredje, det är tätt, inte många chanser, det gäller att ta vara på dem, kommenterade Rögletränaren Anders Eldebrink till C More.