• Huvudsponsorer

Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle besegrade ett blekt Örebro

9 december 2016 21:33
#RBKÖRE

Rögle rivstartade den första perioden och hade tvåmålsledning efter den första akten. Det blev sen en rejäl uppförsbacke med allt för många utvisningar som fällde gästande Örebro.


Rögle rivstartade den första perioden och Ludvig Rensfeldt skulle stå som tvåmålsskytt efter den första perioden. Det första målet kom efter drygt sex spelade minuter. Rensfeldt tog sig in helt ensam i offensiv zon och hade inga Örebrospelare som störde honom. Han kunde enkelt lägga in 1-0 höger om Julius Hudacek. Och bara drygt två minuter senare så var han framme igen. Han lämnades helt fri framför mål och kunde styra in pucken efter en snygg passning från Felix Schütz.

– En bra period, vi kommer ut och visar att vi vill vara med. Vi spelar bra, men bjuder på lite för lätta lägen, men annars är det bra, summerade tvåmålsskytten Rensfeldt till C More efter den första perioden.

Mittenakten var en svängig sådan och det kunde lika gärna stå 3-0 som 2-1, men det var fortfarande hemmalaget som hade ett litet övertag. Örebro hade svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. Trots att man hade spel fem mot tre.

– Vi måste rycka upp oss i tredje, vi spelar egentligen ganska tamt. Vi måste få in mer puckar på mål, kanske låter klyschigt men så är det, konstaterade Tom Wandell till C More.

Utvisningarna fällde Örebro

Rögle startade den tredje perioden i spel fem mot fyra, men efter bara elva sekunder drog Örebro på sig ytterligare en utvisning och hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre. Det tog Bryan Lerg tillvara på. Bara fyra minuter senare var det dags igen, i powerplay, Cade Fairchild står uppe vid höger tekningscirkel och skjuter in pucken bakom ett något skymd Julius Hudacek. Örebro tog time out men bara minuten senare var det 5-0 till hemmalaget. Och Julius Hudacek byttes ut mot Axel Brage i örebrokassen. Men det var en alldeles för stor uppförsbacke för Örebro att skapa några hetare chanser och komma ikapp.

– Det är starkt med så många killar borta. Och Lasse var stabil i målet. Det är kul för killarna och jag gläds med dem. Det var viktigt att få spela på ledning i början, sa Rögles tränare Anders Eldebrink.