• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Tröttkört Rögle i dubbelmöte med Örebro

9 december 2016 13:00
#RBKÖRE

Det har varit en minst sagt jobbig tid för Rögle efter landslagsuppehållet november. Med två matcher kvar innan nästa uppehåll väntar back-to-back mot Örebro som inte heller rosat marknaden på sistone.


Formkollen

Rögle har en kraftigt nedåtgående kurva för tillfället, laget har sedan landslagsuppehållet tagit tre poäng på elva matcher och förlorat alla utom en match. Stundtals har laget spelat bra, men inte orkat hela matcherna. De senaste fem matcherna har man förlorat med ett eller två måls marginal.

Örebro har sedan uppehållet spelat tio matcher, vunnit fyra och förlorat sex. På bortaplan har det dock varit totalstopp, utanför Örebro har laget fyra raka förluster sedan uppehållet, fem totalt.

Läget i lagen

Det är fortsatt dystert för Rögle, laget har på sistone saknat mer än en handfull nyckelspelare och det har tagit hårt på den del som man faktiskt mönstrat. Till matchen mot Örebro kommer också Almen Bibic att saknas då han är avstängd för en tackling i matchen mot Leksand senast.

Örebro har också en spelare avstängd i matchen, Daniel Viksten har två matcher kvar på sin avstängning från förra veckan. I övrigt saknades flera spelare i lagets senaste match, men på plussidan gjorde nyförvärvet Nicklas Grossmann debut och spelade 13 minuter av matchen.

Notera att

  • Örebro är det lag som släppt in flest mål i numerärt underläge i år, 22 stycken, Rögle ligger precis framför med 21 mål.
  • Efter Djurgården och Färjestad är Rögle det lag som dragit på sig flest tvåminutersutvisningar, 93 stycken.
  • Örebros Libor Hudacek toppar skytteligan med elva fullträffar
  • diskutera matchen i sociala medier under hashtaggen #RBKÖRE