• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Skånskt rivalmöte - Rögle kräver revansch

30 september 2017 10:00
#RBKMIF

Segersiffrorna blev stora nära Malmö premiärspelade mot rivalen. Nu är det åter dags för skånskt derby - en chans för Rögle att ta säsongens första poäng.


Formkollen

Ett formsvagt Rögle är enda poänglösa lag i SHL 2017/2018. Anders Eldebrinks trupp har inte alls kommit igång och 0-5 i premiären satte tonen för efterföljande matcher. Ytterligare två riktiga smällar har placerat Skånelaget på jumboplats i tabellen, helt utan poäng och med 3-17 i målskillnad. Det senaste nederlaget kom förra lördagen hemma mot Skellefteå.

Vad gäller Malmö är tabelläget en positivare läsning och laget är fyra med sju poäng. Rödhökarna har vunnit två av sina inledande tre fighter, båda på hemmais. Målskyttet har fungerat redan från start och 5-1-krossen över Brynäs föregående helg innebär att Malmö mäktat med 13 gjorda mål. Det på bara tre spelade matcher.

Läget i lagen

Rögle och tränare Eldebrink har fått tillbaka ett par av de tidigare skadade namnen, inte minst Daniel Widing. Trots det saknas fortfarande flera tunga pjäser och den nysignade målvakten Ville Kolppanen har missat hela säsongsinledningen.

Även hos rivalen Malmö var ett par profiler frånvarande i förra helgens segermatch. Trion med Cristopher Nihlstorp, Rhett Rakhshani och Nils Andersson stod över spel, vilket var andra matchen i följd som Rakhshani missade.

Notera att

– Malmö körde fullständigt över Rögle i premiärderbyt och vann med 5-0. En storspelande Emil Kruse höll länge nere siffrorna, men i slutperioden punkterades matchen.

– Nyförvärvet Andy Miele var i högform i det mötet och svarade för både mål och assist.

– Målskyttet skiljer lagen åt rejält så här långt. Malmö har 13 gjorda mål på tre spelade matcher, Rögle endast tre.

– Bryan Lerg har skjutit femte mest skott i hela SHL - 14 till antalet. Kommer det första målet idag?

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKMIF.