• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Hansson: "Viktigt hitta tillbaka direkt"

23 oktober 2017 13:57
Inför match

Rögle är mitt i en intensiv matchperiod. På tisdagen väntar Linköping hemma i Lindab Arena. "Det blir viktigt att vi hittar tillbaka till en bra prestation igen", säger tränare Roger Hansson.


Förra veckan gav två segrar på tre matcher under fem dagar. Lördagens 1-2-förlust i Jönköping satte stopp för Rögles tre matcher långa segersvit.
– Jag tycker inte vi kom upp i normal prestation mot HV71. Ändå var vi nära poäng. Så vi har ju tagit steg i rätt riktning, säger tränare Roger Hansson efter måndagens träning.

Vad var det då som gjorde att Rögle inte kom upp tillräckligt bra i lördags?
– Svårt säga, det kändes inte som vi var påkopplade direkt. Kan hända att spelarna är trötta efter tätt matchande och resor. Men då är det ännu viktigare att ligga rätt i positionerna för att slippa flänga runt.
Vad är det som är skillnaden i ert spel nu och i början av serien?
– Vi är mer noggranna i detaljerna. Vi har hittat positionen högre upp i banan och kan sätta press på motståndaren tidigare. Vi vinner puck tidigare och spelar oss ur situationerna bättre, säger Roger.

Rögle och Linköping kommer att möta varandra två gånger den här veckan. Först i Ängelholm i morgon kväll och därefter retur i Linköping på torsdag.
– Vi ligger tre poäng efter dem och två matcher mindre spelade, det är viktigt att vi inte släpper iväg dem den här veckan utan hellre går förbi dem, säger Roger.
– Jag har inte hunnit kika på Linköping så mycket ännu, det ska vi göra innan nästa samling. Men de har väl inte fått en klockren start.

Vad gäller laget så är skade- och sjukdomsläget oförändrat. Målvakten Ville Kolppanen och backen Jesper Williamsson saknas. Alen Bibic, som utgick i lördags med en skärskada, var tillbaka i träning på måndagen.
Nedsläpp kl 19 i Lindab Arena, biljetter till matchen köper du enklast via den här länken.