• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Patrik Ross inför Brynäs borta

29 november 2017 15:25
Inför match

Tolv timmar efter urladdningen hemma mot Frölunda var Röglespelarna tillbaka på Lindab Arena för en rejäl träning inför torsdagens spännande uppgift: Brynäs borta.


– Det var en skön seger och gruppen har fyllt på med självförtroende och energi. Nu är det viktigt att vi kommer ihåg vad som krävs för att vinna sådana här matcher. Det är hårt jobb i 60 minuter och vara noggrann, säger tränare Patrik Ross.

Trots att det var en tuff match på tisdagskvällen så sparades det inte på krutet under onsdagens träning. Mycket skridskoåkning, kamp och tävling. Och de som hade mindre istid fick köra ytterligare en 20 minuter.
Segern över Frölunda var resultatet av hårt jobb under 60 minuter. Tränare Ross menar att det är vad som kommer att krävas av killarna i varje match framöver för att nå framgång.
– Vi vill spela aggressivare och sätta mer press och det krävs mer av spelarna. De gjorde en härlig kollektiv insats mot Frölunda. Vi startade bra, spelade blad mot blad och vann lösa puckar vilket gjorde att vi växte.
– Vi vill komma ut på samma sätt mot Brynäs även om vi vet att de säkert vill sätta an tonen eftersom det är deras hemmarink, säger Patrik.

Laget till matchen i Gävle i morgon kväll blir inte klart förrän matchdagen. Klart är att anfallaren Sebastian Collberg, som utgick i första perioden i går med ett skärsår från en skridsko blir borta ett par veckor.
Anfallaren Daniel Widing lämnade träningen i förtid men räknar med att kunna spela i Gävle.
Sen tidigare saknas Filip Karlsson, Kevin Gagné, Almen Bibic och Ville Kolppanen.
Almen Bibic är på is och tränar men en come back är minst en vecka bort. Även långtidsskadade målvakten Ville Kolppanen har dragit på sig utrustningen och börjat träna på is på egen hand. Han har varit borta länge och har en bra bit kvar innan han är i skick igen.