Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Förlust trots stark Rögleinsats

2 december 2017 20:04
Efter match

Rögle gjorde en av säsongens bästa matcher och framförallt under den första och andra perioden var Skellefteå hårt tillbakapressade. I den tredje perioden kunde gästerna jämna ut spelet och man var också effektivare när chanserna uppstod. En jobbig förlust på 3-4 i en match där Rögle vann skottstatistiken stort och definitivt var värda ett bättre öde.


På senare tid har Rögle varit lite av ett varannadagslag men särskilt på hemmaplan har det gått bra med två raka vinster.
Under lördagskvällen gästade erkänt svåra Skellefteå Lindab Arena som är på roadtrip i södra Sverige.

Rögle fick en smakstart då 1-0 låg bakom Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall efter två och en halv minuts spel. På en fin skottpassning från Ben Youds kunde Ted Brithén styra in matchens första mål.
Den fina starten stärkte Rögle som skapade fler målchanser efter ledningsmålet. Men istället skulle Skellefteå kvittera i numerärt överläge. Jonathan Pudas hittade rätt bakom Emil Kruse efter fint passningsspel till 1-1.

Bara drygt en minut senare hade Skellefteå vänt matchen. Sebastian Ohlsson kunde slå in 1-2 i tom kasse på en retur från Kruse. Ytterligare en minut efter det kunde Rögle utjämna igen då Daniel Widing skymde framför mål och Ben Youds skott gick in i gästernas mål - hans första mål i Rögletröjan.

Efter det målet höjdes tempot i kvalién i matchen avsevärt. Både Rögle och Skellefteå sköljde fram i flygande anfall och chanser skapades åt båda håll.
Fler mål föll dock inte i en målglad och underhållande förstaperiod som slutade 2-2.
Rögle inledde andra perioden i numrärt överläge efter att gästernas Joakim Lindström åkte ut 2+10 minuter för en checking from behind i första periodens sista sekund. Någon utdelning blev det dock inte och 2-2 stod sig.

Lite senare fick Rögle ännu en gång chansen i powerplay och hade bra snurr i Skellefteås zon. De riktigt heta lägena vaskades dock inte fram och gästerna kunde hålla tätt även den här gången.

Inte långt efteråt skulle Rögle istället ta ledningen i spel fem mot fem. Linus Sandin jobbade fram ett kontringsläge vid sargen och Rögle kom i ett två mot en-läge. Sandin passade över till Daniel Sylwander som kunde sätta pucken bakom Lindvall i Slellefteåkassen med sitt första mål för säsongen till 3-2.
Hemmalaget fortsatte att spela bra och skapade ordentligt tryck i anfallszonen. Gästerna såg skärrade ut och publiken väntade på att Rögle skulle utöka sin ledning.

Mitt i detta kom istället en bortakvittering då Adam Pettersson kunde slå inte pucken bakom en skymd Kruse efter en tilltrasslad situation där Rögle hade svårt att få undan pucken. Ställningen stod sig till periodpausen och andra perioden slutade 1-1.

Direkt i inledningen av tredje perioden var det gästerna som tog i taktpinnen och etablerade tryck i Rögles zon. Emil Kruse hade fullt upp at freda sin kasse. Efter en Skellefteåutvisning kunde dock Rögle få lite andrum och gå för ett ledningsmål, men gäterna höll undan.
Senare i perioden fick Rögle en ny chans i powerplay, den här gången i spel fyra mot tre. Den bästa chansen hade Ted Brithén på en snygg passning från Juhamatti Aaltonen, men Lindvall i bortakassen hann med i sidledsförflyttningen och kunde rädda.

När Skellefteå senare fick chansen i powerplay var man effektivare än Rögle. Med sex minuter kvar att spela tryckte Pär Lindholm in en retur från Kruse och gästerna tog ledningen med 3-4. Med fem minuter kvar fick Rögle en ny chans i numerärt överläge sedan Sebastian Ohlsson i Skellefteå åkte ut två minuter för interference. Kvitteringen uteblev och i sluminuterna plockade Rögle ut Emil Kruse i ett sista försök till kvittering. Skellefteå kunde emellertid hålla undan och vann med 3-4 till de 3.501 åskådarnas stora besvikelse.