• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Fredag Fre 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Söndag Sön 9 September Sep
Onsdag Ons 12 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Fredag Fre 28 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Söndag Sön 30 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Fredag Fre 5 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Fredag Fre 19 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Revanschsugen Elvenes hemma igen

25 december 2017 17:23
Inför match

Istället för julfirande på hotell i USA och uppladdning inför JVM-premiär blev det svensk jul hemma med släkt och vänner - och SHL-spel. En revanschsugen Lucas Elvenes är tillbaka i Ängelholm.


– Klart jag blev besviken och ledsen när jag fick beskedet att jag inte kom med truppen. Jag hade hoppats ta en plats men jag får försöka visa i SHL att jag ska vara med nästa år i alla fall, säger Lucas Elvenes.
Det har varit några omtumlande dygn för Röglejunioren som var med i den svenska bruttotruppen till junior-VM i ishockey som startar i Buffalo på annandag jul.
Dagen före julafton, efter andra träningslandskampen, fick Lucas tillsammans med tre andra svenska spelare beskedet av den svenska landslagsledningen att de inte får plats i den slutgiltiga svenska VM-truppen.
– Det är landslagsledningen som bestämmer. Jag tyckte själv att det hade gått bra i de båda förberedande kamperna. Men jag förstod att det skulle bli svårt när Alexander Nylander fick ok av sin NHL-klubb att spela JVM, säger Lucas som stod för fem poäng i kamperna innan JVM.

Istället för junior-VM packade Lucas ihop sina saker och satte sig på flygplatsen i Toronto den 23 december för att resa hem.
Han kom hem till Sverige på julafton och kunde fira en traditionell svensk julafton hemma hos familjen.
– Det var kul att träffa familj och vänner. Men klart det svider lite, jag hade gärna spelat junior-VM.

Men det blir hockey ändå för Lucas, på juldagen var han på plats i Lindab Arena och tränade med Rögles A-lag och förbereder sig nu för SHL-match hemma mot Linköping annandag jul.
– Det ska bli kul att spela med Rögle. Formen är bra, vi har kört två pass om dagen med landslaget, säger han.

Rögletränaren Cam Abbott var såklart kluven över att se Lucas på dagens träning:
– Det är inget enkelt beslut landslagsledningen behöver ta. Det är tufft för Lucas att inte komma med men bra för oss i Rögle. Jag gillar Lucas och han har gjort det mycket bra i matcherna för oss innan JVM-lägret. Nu har han chansen att visa här hemma att de valde fel, säger Cam.
Med Lucas tillbaka i truppen samt att Linus Sandin och Juhamatti Aaltonen är redo för spel igen ökar konkurrenssituationen rejält på forwardssidan. Totalt finns 14 anfallare att tillgå.
– Jag skulle vilja säga 15 anfallare, junioren Melvin Karlsson har gjort det bra när han kommit in och han knackar verkligen på för att få speltid, säger Cam.
Vilka anfallare och kedjor som får förtroendet i Hemvändarmatchen mot Linköping i morgon eftermiddag kl 15:15 får vi veta först matchdagen.