• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Fjärde raka hemmasegern för Rögle.

11 januari 2018 21:13
Efter match

Rögle fortsätter sitt segertåg på hemmaplan och kunde efter en stark arbetsinsats besegra formstarka Brynäs med 3-1 inför drygt 4.000 lyckliga åskådare i Lindab Arena. Laget avgjorde matchen i den tredje perioden som man vann med 2-0. De tre poängen innebar även att Rögle lämnade jumboplatsen i SHL.


Efter den sensationellt stora segern över serieledande Växjö i lördags, var det på torsdagskvällen åter dags för hemmamatch för Rögle.
För första gången den här säsongen var vice svenska mästarna Brynäs från Gävle på besök i Lindab Arena. I Brynäs laguppställning återfanns en viss Christopher Liljewall, som gjorde sin första tävlingsmatch mot Rögle i Ängelholm.

Stärkta av segern senast var det Rögle som inledde bäst och tog kommandot i matchen. Ett par halvchanser skapades innan de fick möjlighet att spela i numerärt överläge efter en hakning på Lukas Kilström i Brynäs. Där försvann dock det fina spelet och man uppträdde okoncentrerat. Brynäs kunde enkelt hålla sitt mål fritt från påhälsning. När Brynäs var fulltaligt igen var det ändå Rögle som fortsatte att föra spelet. Drygt halvvägs in i perioden drabbades Brynäs av sin andra tvåminutersutvisning i matchen, och den här gången fungerade Rögles powerplayspel bättre.
Ted Brithén hittade, från bakom förlängda mållinjen, Sebastian Collberg mitt i slottet. Collberg tryckte in sitt fjärde mål för säsongen till 1-0 bakom en chanslös David Rautio i Brynäs mål.

Rögle fortsatte att var spelförande och ledningen höll sig till slutet av perioden då Brynäs kunde kvittera på en kontring.
I ett två mot en-läge kunde pålitlige målskytten Aaron Palushaj trycka in 1-1 med endast 56 sekunder kvar att spela bakom Justin Pogge i Rögles mål som inte hann med i sidledsförflyttningen. Fler mål gjordes inte innan periodpausen.

Rögle lät sig emellertid inte nedslås av det sena baklängesmålet utan startade andra perioden med bra fart och beslutsamhet att återta ledningen i matchen.
Chanserna försämrades inte heller när Brynäs åkte på två utvisningar innan tio munuter var spelade av perioden. Dessa möjligheter kunde Rögle tyvärr inte förvalta och efter det fick även Brynäs chans i numerärt överläge.
Då var det istället Rögle som skapade den bästa målchansen när Stephen Perfetto och Ludvig Rensfeldt kontrade två mot en. Rensfeldt försökte lägga en backhand mellan benen på Rautio som dock stängde igen.

I slutet av perioden fick gästerna ett ypperligt läge att ta ledningen i matchen då man fick spela i numerärt överläge fem mot tre med en och en halv minut kvar att spela. Rögle slet dock väldigt tappert och lyckades hålla undan samtidigt som man räddades av periodens slutsignal.
Det återstod 35 sekunder i fem mot fyra för Brynäs då den tredje perioden började. Dessa sekunder kunde Rögle reda ut och kunde sedan inleda jakten på att ta tillbaka ledningen i matchen.

Brynäs var så klart också suget på tre poäng och båda lagen tryckte hårdare på gaspedalen efterhand som perioden fortgick.
Sex och en halv minut in i perioden kom så matchens nästa mål och det var Rögle som gjorde det. Alen Bibic sköt för styrning från blålinjen och Bryan Lerg sträckte fram klubban. Dock träffade pucken Rautios benskydd, men studsade sen upp i luften och Lerg kunde slå in sin egen retur i mål med en backhand på volley till ställningen 2-1.
Efter ledningsmålet fick Rögle två möjligheter att spela i numerärt överläge och därmed försöka att utöka ledningen. Chanser skapades men pucken ville inte in. Den klart bästa möjligheten fick Sebastian Collberg på en magnifik framspelning av Juhamatti Aaltonen.

Med knappt tre minuter kvar av tredje perioden åkte Rögles Daniel Widing ut två minuter för hakning och Brynäs fick ett gyllene läge att kvittera.
Man tog också ut målvakten för att kunna spela sex mot fyra. Efter hård press mot Röglemålet fick Rögle pucken ur zon och Taylor Matson fick chansen att lägga in pucken i tom kasse. Amerikanen gjorde inget misstag och Rögle hade 3-1 med drygt en minut kvar att spela.
Resultatet stod sig tiden ut och Rögle tog sin fjärde raka hemmaseger. Samtidigt lämnade man även över jumboplatsen i tabellen till Karlskrona. Nästa match spelas uppe i Luleå på lördag eftermiddag.