• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Rögle
RBK

Rögle studsade tillbaka och tog rejäl revansch

3 mars 2018 21:09
#KHKRBK

Karlskrona och Rögle vann varsin match i dubbelmötet som avslutades på lördagskvällen. Men kanske vann Rögle back-to-back-duellen på poäng efter lördagens övertygande 6-2-vinst. En stark förstaperiod bäddade för segern.


Det såg verkligen ut som att Rögle hade bestämt sig för att gårdagen inte skulle upprepas. Den gårdag som innebar 1-4-förlust hemma mot Karlskrona. För allt som gick fel i första mötet i back-to-back-duellen för Rögle mot Karlskrona gjorde Ängelholmslaget rätt i första perioden i lördagens retur. Rögle öppnade matchen urstarkt och Bryan Lerg, som har haft det lite trögt med målskyttet på sistone, gjorde 1-0 från nära håll efter ett något tveksamt ingripande av Johannes Jönsson i Karlskronas mål. 2-0 genom Daniel Sylwander och 3-0 genom Lucas Elvenes kom av bara farten. Elvenes kom fri från kanten och tryckte dit ett stenhårt skott upp i taket. Rögle exploderade i inledningen. Och när väl Karlskrona fick fram en reducering var Ted Brithén framme direkt efteråt och prickade in 4-1 för Rögle. Ett smart skott från ovanför högra tekningscirkeln. Målet kom inte ens en halvminut efter Karlskronas reduceringspuck.

– Vi fick väl en liten läxa igår. Vi spelar enklare idag. Det gäller att spela smartare och ta bättre beslut än vad vi gjorde igår, sa Brithén när han i C More efter första perioden jämförde dagens insats med gårdagens.

Kanske avgjordes matchen redan i första perioden, om inte så såg Rögle till att med två mål med inte ens 20 sekunders mellanrum i mitten av den andra perioden sätta punkt för tillställningen. Först gjorde Ludvig Rensfeldt mål mitt framför kassen efter en öppnande passning från Jack Connolly. Sedan bara 15 sekunder senare var det dags för Bryan Lerg med sitt andra mål för kvällen. Ett rejält och distinkt dragskott rätt upp i nätet från Lerg innebar 6-1 för Rögle.

Karlskrona repade sig aldrig efter det. Blekingelaget fick förvisso till en reducering genom Joel Kellman, men närmare kom de inte och den tredje perioden kontrollerades till stora delar av ett för dagen mycket starkt, offensivt och effektivt Rögle. En av Ängelholmslagets målskyttar, Lucas Elvenes, satte fingret på det vi nog alla kände efter den här matchen.

– Jag tycker det avgörs i första perioden. Vi kommer ut bättre, mycket bättre än igår, sa Elvenes till C More.