Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Rögle säkrade kontraktet efter stark försvarsinsats

6 mars 2018 21:13
Efter match

Rögle BK är klart för spel i SHL för fjärde säsongen i rad. Laget säkrade kontraktet genom att slå Linköping på bortais med 3-0. En stark försvarsinsats krönt med Justin Pogges storspel mellan stolparna samt bröderna Elvenes fina samspel grundlade segern.


Rögle åkte till Linköping för grundseriens sista bortamatch. Ett Linköping som man inte lyckats ta någon poäng av under de tre tidigare mötena den här säsongen.
Rögle fick en bra start på den här matchen i Saab Arena. Och det var bröderna Elvenes som levererade i första perioden - två gånger om.
Vid båda målen var det Lucas som spelade fram Ludvig som var klinisk i sina avslut.
Vid 1-0-målet tog Lucas emot en tung tackling vid egen blå samtidigt som han frispelade Ludvig som satte pucken högt bakom hemmamålvakten Jonas Gustavsson.
2-0-målet kom i periodens absoluta slutskede när Lucas snyggt droppade pucken bak till Ludvig som sköt direkt.

I andra var det hemmalaget som tryckte på rejält, inte minst styrkta av tre power play. Men Rögle och inte minst målvakten Justin Pogge storspelade och såg till att perioden slutade mållös och Rögle hade en 2-0-ledning med sig in i tredje perioden.

I tredje perioden gick Rögle i första hand in för att försvara ledningen. Tiden rullade på, med två minuter kvar tog hemmalaget ut målvakten och spelade med sex utespelare för att försöka få hål på Pogges nolla. Det lyckades inte, istället kunde backklippan Craig Schira skicka in 3-0 och därmed var segern klar och Rögles SHL-kontrakt.