• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Rögle tog första bortasegern

30 oktober 2018 21:12
Efter match

Rögle tog en blytung trepoängare borta mot Mora. Man vann med 3-1 efter en mycket väl genomförd bortamatch som avgjordes definitivt med 13 sekunder kvar då Kodie Curran satte 3-1 i tom bur. Det var Rögles tredje seger på de fyra senaste matcherna.


Det blev en ganska avvaktande inledning på matchen i Jalas Arena där lagen kände lite på varandra de första tio. Hemmalaget hade ett skott i ribbans överkant och Lucas Elvenes var helt fri var de enda målchanserna av kvalitet.
Inom loppet av 30 sekunder drog Olle Liss och Daniel Bertov på sig utvisningar och hemmalaget fick ett jätteläge att ta ledningen. Hemmalaget utnyttjade 5-mot-3-läget genom att ta ledningen.
Med 31 sekunder kvar av perioden kvitterade Rögle. Craig Schira sköt och Leon Bristedt styrde snyggt upp pucken i nättaket.

Även om spelet böljade fram och tillbaka så var det Rögle som kopplade greppet om matchen. Laget var tight i egen zon och släppte sällan förbi hemmaspelarnas skott - de gånger man gjorde det så fanns målvakten Justin Pogge på plats. Och man var spetsigare framåt.
Knappt 13 minuter in på perioden bröt backen Samuel Jonsson dödläget. Han sköt ett snabbt skott från blå som gick rakt in i bortre krysset och en 2-1-ledning för Rögle. Slutminuterna av perioden var Rögles, Lucas Elvenes briljerade med några högklassiga frispelningar av lagkamrater men varken Nils Höglander eller Linus Sandin lyckades från nära håll överlista hemmamålvakten Isak Wallin. Bara 1-0 i mål för Rögle men 15-4 i skott för skåningarna.

Ju längre tredje perioden led desto desperatare blev Moras attacker men Röglespelarna offrade sig helhjärtat i defensiven samtidigt som formstarke Pogge i målet höll tätt.
Med 13 sekunder kvar avgjordes matchen definitivt när Kodie Curran slog pucken från egen zon i Moras tomma mål - första bortasegern för säsongen är därmed ett faktum.