• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Viktig vecka för Rögle

14 november 2018 14:44
Inför match

Knappt tolv timmar efter den snöpliga strafförlusten i nattmatchen hemma mot Färjestad var Röglespelarna tillbaka i Lindab Arena för träning - och fokus vänt mot torsdagens bortamatch i Örebro.


– Det är en ny härlig utmaning. Vi tar en match i taget men det är en viktig vecka med matcher framför oss mot Örebro och Mora (hemma på lördag), kan vi vinna de här matcherna så kan vi skapa lite marginal mellan oss och de här lagen i tabellen. Så det är en viktig vecka, säger Rögletränaren Cam Abbott efter träningen.
Träningspasset varav det lättare slaget. En knapp halvtimme gemensam träning på is plus lite gym. Målvakten Justin Pogge och centern Ted Brithén vilade från isen - men är med i matchtruppen till Örebro.

På grundf av flygstrul för Färjestad blev tisdagens match försenad två timmar och den slutade först nära midnatt.
– Jag tycker killarna hanterade situationen bra, säger Cam.
Rögle kom ut starkt och dominerade inledningsvis men var inte effektivt vilket gjorde att Färjestad kunde hänga kvar i matchen och till sist vända och ta bonuspoängen.
– Jag är nöjd med hur vi spelade och skapade målchanser. Vi borde haft en rejäl ledning efter första. Spelar vi så här framöver så kommer vi att vinna matcher. Färjestad är enligt statistiken det bästa laget i SHL för tillfället och vi matchade dem bra, säger Cam.

Det som gläder Cam mest är hur laget blivit ett kollektiv där alla är med och bidrar.
– Ja, nu har vi fyra enheter som alla bidrar och ser till att vi får momentum i matcherna.
Nytt i truppen till morgondagens match är att anfallaren Olle Liss är tillbaka efter en tre matcher lång avstängning. Olle är med till Örebro medan junioren Karl Påhlsson får stanna hemma.
– Olle har jobbat hårt under de här veckorna och bör vara i bra form och spelsugen. Vi tar beslut under matchdagen hur vi ska använda honom och resten av laget, avslutar Cam.