• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Välförtjänt övertidsseger i Skellefteå för Rögle

29 januari 2019 21:15
Efter match

Rögle svarade för en högklassig insats borta mot Skellefteå. Man vände ett 1-2-underläge i tredje till en välförtjänt seger på övertid med 3-2. Segerskytt Kodie Curran 19 sekunder in på förlängningen.


Tisdagskvällens bortamatch var en tuff uppgift för Rögle. Man ställdes mot seriens mest formstarka lag, Skellefteå med fem raka segrar i ryggen och i en arena man inte vunnit i sedan 2009.
Det blev en intensiv och tempostark historia där Rögle verkligen utmanade hemmalaget.
Rögle fick dock en olycklig start när hemmalagets oscar Möller gjorde 1-0 efter knappt tre minuters spel efter ett olyckligt pucktapp bakom eget mål.
Rögle kom dock tillbaka och skapade flera bra chanser men det blev inga fler mål i första.

I andra kvitterade Rögle tidigt. Linus Sandin valade in pucken på hemmamålvakten Mantas Armalis och där formstarke Nils Höglander stod för ett sevärt förspel. Nils var på bästa spelhumör och skapade oreda gång på gång i hemmalagets bakre led.
Skellefteå återtog ledningen efter knappa tolv minuter på ett straffslag. Unge Albin Eriksson missade skottet men fick ändå se pucken gå mellan Justin Pogges benskydd som reagerade på ett hårdare avslut.

Tredje perioden handlade till stora delar om ett Rögle som gick på kvitteringsjakt. Chanser skapades och till sist fick man utdelning. Med tre minuter kvar kunde Linus Sandin från nära håll slå in en retur till 2-2.
Rögle fick sen ett gyllene läge att avgöra när Skellefteås Jesper Jensen drog på sig ett matchstraff med drygt två minuter kvar efter en armbåge i huvudet på Daniel Zaar.
Men bästa chansen hade hemmalagets Oscar Möller som kom helt fri men då räddade Justin Pogge.
Matchen gick till övertid och Rögle inledde i powerplay och behövde bara 19 sekunder innan Kodie Curran dundrade in 3-2 och segern till Rögle.
Nu vänder Rögle hem för hemmamatch mot Växjö på torsdag.