• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Tung start spräckte segersviten

20 februari 2019 21:08
Efter match

Rögles fina segersvit efter uppehållet tog slut på onsdagen. Ett effektivt och formstarkt Färjestad vann med 6-1 i Lindab Arena efter att ha gjort 3-0 i första och i princip avgjort matchen där.


Två av seriens mest formstarka lag drabbade samman i Lindab Arena på onsdagskvällen. Både Rögle och serieledande Färjestad hade tre raka segrar efter uppehållet - men den här kvällen bröts hemmalagets svit.
Rögle fick en mardrömsstart när gästerna startade bäst och tog ledningen efter dryga minuten efter ett pucktapp av hemmalaget i egen zon.
Rögle hämtade sig och skapade flera fina målchanser men avsluten var inte tillräckligt vassa.
Istället kunde gästerna göra 2-0 efter 16 minuters spel efter en snabb omställning och ett riktigt jobbigt 3-0-mål med bara tre sekunder kvar av perioden.

Nästa mål var viktigt - och det gjorde gästerna i powerplay mitt i andra. Ted Brithén fick till sist hål på nollan när han reducerade efter fint förspel efter tolv minuters spel.
Rögle jagade ett andra mål för att få nerv i matchen men istället var det värmlänningarna som visade prov på sin effektivitet ännu en gång när man ökade på till 5-1 efter ett nytt hemmamisstag. Till sist slutade matchen 6–1. Rögle får chans till att revanschera sig på hemmais redan på lördag då Mora gästar kl 15:15.