• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Rögle föll tungt på hemmais

28 februari 2019 21:15
Efter match

En lysande start men två snabba mål av gästerna fick hemmalaget ur kurs. Rögle föll tungt hemma mot tabelljumbon Timrå med 2-5 på torsdagskvällen.


I tisdags var det Rögle som hade allt att förlora borta mot Luleå - på torsdagskvällen hemma mot jumbon Timrå hade Rögle allt att förlora.
Rögle rivstartade dock matchen, Nils Höglander höll på att ge hemmalaget ledningen med sin Zorro-fint redan i första bytet och en hemmaledning med ett par mål efter knappt tio minuter hade inte varit orättvist.
Men istället tog hemmalaget ledningen efter nästan tio minuter med ett vinkelskott över axeln på Ville Kolppanen. Minuten senare gjorde man även 2-0 - en rejäl kalldusch för hemmalaget.
Lucas Elvenes reducerade efter att ha utnyttjat en bjudning från gästerna men Rögle bjöd tillbaka och Vilmos Gallo fick öppet mål vid 3-1. Då var inte 14 minuter spelade och Justin Pogge ersatte Kolppanen i hemmamålet.

Det var en jobbig start och Rögle jobbade i rejäl uppförsbacke den här aftonen.
Rögle hade svårt att komma in framför mål i andra och perioden såg ut att sluta mållös. Men med bara sekunder kvar av mellanperioden hamnade pucken framför Timrå-målet och Rögles bäste målskytt den här säsongen, Linus Sandin, fanns på plats och noterades för sitt 14:e mål för säsongen.
2-3-målet gav Rögle närkontakt till tredje perioden. Men hemmaspelet fungerade inte den här kvällen - man fick inte ordning på varken passningsspel eller skridskoåkning och med drygt fem minuter kvar gjorde gästrerna 4-2 - med en man mindre på banan. Det blev även 2-5 i tom bur med knappt två minuter kvar.

Rögle får chans att revanschera sig på hemmais snabbt - redan på lördag kväll är det match i Lindab Arena igen. Då kommer Frölunda på besök.