• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Hoppfullt för Leon - ingen Ahnelöv mot Växjö

4 mars 2019 12:43
Inför match

Leon Bristedt körde hela träningen och är hoppfull till spel i tisdagskvällens bortamatch i Växjö. Däremot kommer inte Jonas Ahnelöv till spel i morgon vilket ger ansvarige backtränare Cory Murphy lite extra jobb med att hitta nya konstellationer.


– Ja, det blir lite funderande och pusslande men vi har en bra uppsättning med försvarare och alla kan spela med alla. Det handlar bara om att de får kommunicera lite mer med varandra, säger Cory.
Jonas Ahnelöv, som varit en av de stabila pjäserna i de bakre leden en längre tid, tvingades kliva av matchen mot Frölunda i lördags och kan inte spela i morgon. Hur länge han blir borta vet man inte förrän fler undersökningar gjorts de närmsta dagarna.
– Synd med Jonas, han har varit en viktig pusselbit i försvaret. En stabil och solid spelare och jag hoppas han snart är tillbaka. Men skador hör tyvärr till den här idrotten och lyckligtvis så har vi lite djup på backsidan i truppen, säger Cory.

Lördagskvällens målfest i Lindab Arena var en underhållande match mellan två snabba och sylvassa lag. Enda felet var att Rögle bara gjorde fem av de tolv målen som producerades i Lindab Arena den här aftonen.
– Ja, man är lite kluven efter en sådan match. Jag förstår att publiken gillade matchen, det var en bra match med mycket känslor. Tyvärr så stod vi på den förlorande sidan och det ville vi inte.
– Vi har gått genom matchen, tagit fram mycket positivt och så försöker vi rätta till det som inte var så bra. Det finns några saker vi tagit upp och som vi vill jobba på.

Det återstår nu bara en och en halv vecka av den långa grundserien, fem omgångar ska hinnas med fram till nästa torsdag. Sen är det klart vilka som går till slutspel...
Rögle åker till Växjö på tisdagkvällen för att möta seriens bästa hemmalag, på 23 matcher i Vida Arena har hemmalaget bara lämnat isen poänglöst en gång.
– Det är en rejäl utmaning som väntar oss. Vi var inte långt ifrån att ta poäng senast där uppe, vi hade 3-3 inför tredje perioden. Och vi har svarat för en rad av bra prestationer på bortais så vi är förväntansfulla, säger Cory.

Vad gäller morgondagens lag så bestäms mycket efter värmningen. Ted Brithén och Leon Bristedt har varit borta ett tag men idag var Leon med hela träningen. Ted var ute och kände sig för i början av ispasset. Anfallaren Matt Carey sakandes på träningen i dag och är ett frågetecken.
Så här är läget i Rögles trupp inför matchen i morgon:
Målvakter: Justin Pogge och Ville Kolppanen.
Backar: Craig Schira, Kodie Curran, Samuel Jonsson, Jesper Williamsson, Daniel Bertov, Eric Gelinas och Alen Bibic. Junioren Samuel Johannesson tränade med laget på måndagen.
Forwards: Daniel Zaar, Lucas Elvenes, Mattias Sjögren, Olle Liss, Nils Höglander, Taylor Matson, Linus Sandin, Erik Andersson, Simon Ryfors, Daniel Widing, Trevor Mingoia, Kevin Wennström.
Frågetecken: Ted Brithén, Leon Bristedt, Matt Carey.
Ej tillgänglig: Backarna Ben Youds och Jonas Ahnelöv.
Övrigt: Jakob Bondesson är med juniorlaget.