• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda vann målfest i Lindab Arena

2 mars 2019 20:20
Match

Lördagskvällens match i en välfylld Lindab Arena mellan Rögle och Frölunda blev en bra, underhållande och målrik match där lagen turades om att ta ledningen. Till sist stod gästerna som segrare med 7-5 efter att ha avgjort med mål i tom bur.


Innan nedsläpp hedrades avlidne förre Röglespelaren Bengt "Bomben" Thelin med en tyst stund.
När väl pucken släpptes var det full fart från start. Det var en match där gästerna tidigt tog ledningen i alla tre perioderna och Rögle kvitterade ganska omgående.
Det var 1-1 efter första (Daniel Zaar 1-1-målskytt), 3-3 efter andra perioden där Matt Carey gjorde 2-2 och Taylor Matson gav Rögle ledningen för första gången den här matchen med 3-2 men gästerna kvitterade.

I tredje fortsatte målen att trilla in. Frölunda tog ledningen tidigt men Linus Sandin kvitterade till 4-4 bara sekunder senare och Simon Ryfors gav Rögle ledningen med 5-4 i powerplay fem minuter in på tredje.
Frölunda kom dock tillbaka och både kvitterade och tog ledningen med 6-5 när tio minuter återstod.
Rögle gick hårt för att kvittera en fjärde gång, och tog ut målvakten med två och en halv minut kvar. Men istället kunde gästerna göra 7-5 i tom bur med en och en halv minut kvar.

Fem omgångar återstår och matchtempot är intensivt. Närmast väntar bortamatch i Växjö tisdag och därefter hemmamatch mot Djurgården på torsdag.