• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Idag 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Rögle föll i första - måste vinna på måndag

16 mars 2019 17:28
8-del, 1:3

Det blev förlust för Rögle i första åttondelsfinalen borta mot HV71. Rögle drabbades av flera tunga avbräck på spelarsidan på morgonen och när ett rutinerat hemmalag gjorde tre mål på sju minuter i första så blev det för tufft. Rögle föll med 1-4 till sist och måste nu vinna returen i Lindab Arena på måndag kväll för att inte bli utslaget.


Rögles första slutspelsmatch på 25 år fick en stökig upptakt på matchdagen då ett antal spelare tvingades strykas från den tilltänkta laguppställningen innan bussresan upp till Jönköping.
Backarna Jesper Williamsson och Samuel Jonsson samt anfallarna Mattias Sjögren och Erik Andersson kunde inte delta och fyllde på frånvarolistan där redan rutinerade försvararna Jonas Ahnelöv och Ben Youds fanns.
Totalt mönstrade Cam Abbott sex juniorer i mötet mot ett rutinerat hemmalag.

Det fortsatte strula när pucken släppts i Kinnarps Arena. Daniel Zaar fick 2+10 minuter tidigt i första och kedjan med Brithén och Bristedt spräcktes. Backen Alen Bibic klev av efter fem byten sedan han brakat in i kortsargen med hemmalagets Robin Figren i ryggen.
Inom loppet av sju minuter ryckte HV åt sig en 3-0-ledning där man var väldigt framgångsrikt och tungt framför Röglemålet.
Éric Gélinas gav Rögle hopp med en sen 1-3-reducering i första på ett tungt skott. Men hemmalaget utökade till 4-1 i mittenperioden och uppförsbacken var brant för Rögle.
Rögle hade chanser, inte minst i powerplay i tredje, men perioden slutade mållös och därmed 4-1 till hemmalaget.

Det var en hel del Röglesupportrar på plats i Kinnarps Arena den här eftermiddagen och de gav aldrig upp och tog kampen mot både klappor och trumma.
I returen på måndag i en proppfull Lindab Arena kommer det att bli annorlunda när Rögle ska försöka kvittera matchserien till 1-1 i matcher och få till en avgörande match i Jönköping på onsdag.