• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Rögle studsade tillbaka - slog Skellefteå

19 oktober 2019 17:27
Efter match

Rögle studsade tillbaka direkt efter förlusten i Karlstad i torsdags. Man besegrade Skellefteå hemma i Catena Arena med 3-0. Nycklar: en storspelande Christoffer Rifalk i målet och ett högeffektivt powerplay.


Rögle gjorde några förändringar i laget jämfört medfrån förlustmatchen i Karlstad i torsdags. Norske talangen Calle Spaberg-Olsen, 17, fick debutera från starti en kedja med Simon Ryfors och Taylor Matson. Dessutom fick Christoffer Rifalk chansen i mål, hans femte start den här säsongen.
Ett formstarkt Skellefteå startade matchen bäst, Rögle såg lite passivt ut och fickett långt anfall emot sig direkt.
Men det var Rögle som tog ledningen, på en fin spelvändning satte Leon Bristedt säkert 1-0 efter drygt tre minuters spel.
Mer mål blev det inte i den perioden där spelet jämnade ut sig efterhand.

Skellefteå är bra på att hålla pucken inom laget och fick långa perioder i offensiv zon. Men Rögle var väl samlat och höll dem oftast på utsidan och längst bak var Christoffer Rifalk mycket bra.
I periodens slutminuter fick Rögle sitt första powerplay och det utnyttjade man. Poängkungen Kodie Curran hittade Daniel Zaar som sköt direkt och Rögle hade en 2-0-ledning med sig in i pausvilan.
Rögle fick ett nytt powerplay i tredje och utnyttjade även det. Den här gången var det Nick Sörensen som gjorde 3-0, hans första mål i Rögletröjan sen återkomsten.
Rögle spelade sen av matchen och kunde säkra säsongens tionde seger på tolv matcher. Noterbart: Christoffer Rifalk har vaktat målet i fem SHL-matcher - och har ännu inte förlorat.
Rögle åker till Gävle på torsdag för att möta Brynäs vilket slutför första fjärdedelen av årets grundserie. På lördag är det hemmamatch igen, nu mot Örebro kl 18:00.