• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Cory: "Starten blir viktig"

23 november 2019 12:12
Inför match

Förlusten i torsdags hemma mot Färjestad är avhandlad, tränare Cory Murphy tycker att laget kan ta med sig flera saker från den matchen till kvällens bortamatch i Skellefteå där Rögle får klara sig utan anfallaren Leon Bristedt som blev pappa till en dotter tidigt på lördagen.


– Vi startade riktigt bra mot Färjestad med bra energi och det vill vi göra i dag också, det är lite av nyckeln när man spelar i Skellefteå. Vi gick ner oss i andra i torsdags och det blev vårt fall, vi återhämtade oss bra i tredje men det räckte inte. Vi behöver vara jämnare, säger tränare Cory Murphy.

Lördagens uppgift för Rögle handlar alltså om Skellefteå på bortais. En bortamatch där Rögle historiskt sett haft svårt att vinna men en svit Rögle bröt förra säsongen när man vann i Skellefteå i januari.
– Skellefteå är som de flesta SHL-lag starka hemma. De vill komma ut med hög fart och för oss gäller det att vara redo från start och ta ner deras fart och ta bort utrymme, säger Cory.
Laget samlades på lördagsförmiddagen för att värma i Catena Arena på egen hand innan man satte sig på ett plan strax efter lunch för att flyga norrut.
Anfallaren Leon Bristedt är inte med på resan eftersom han blev pappa tidigare på lördagen till en dotter.
– Leon får fokusera på papparollen i dag, säger Cory.
Lagets insatser den senaste tiden har pendlat lite men Cory är inte orolig:
– Stämningen är bra i gruppen och vi har ett stabilt och bra grundspel som alla litar på, avslutar Cory.
Matchen i Skellefgteå börjar kl 18:00.