Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Melker njuter av minuterna i SHL

27 december 2019 13:38
Inför match

Han hade aldrig spelat seniorhockey innan han kom till Rögle inför den här säsongen. Halvvägs in på säsongen har 18-årige anfallaren Melker Eriksson fått göra riktig SHL-debut och ser nu fram emot att få spela sitt första derby inför drygt 12 000 åskådare i Malmö Arena i morgon eftermiddag.


– Jag har aldrig spelat hockey inför så många åskådare tidigare. Det ska bli jättehäftigt om jag får chansen, säger junioranfallaren Melker Eriksson.
Faktum är att Melker var med i Rögles lag redan i första bortaderbyt i september. Men då satt han som 13:e forward och fick ingen istid. Mot Växjö innan juluppehållet fick Melker debutera från start och han fick även chansen i gårdagens övertidsseger hemma mot Färjestad. Totalt har han nu drygt tolv minuters speltid på de två matcherna.
– Det är jätteroligt att få testa på att spela på den här nivån. Det är stor skillnad mot juniorhockey. Spelarna är tyngre, farten högre och spelarna skickligare. Det är oerhört viktigt att vara noggrann, säger Melker.

Melker kommer från Blekinge, fostrad i Olofström och därefter några juniorår i Karlskrona innan han kom till Rögle inför den här säsongen. En storväxt och stark anfallare som kan spela både center och ytter. I Rögles A-lag har han spelat på en kant, nu senast mot Färjestad i en kedja med Kevin Wennström och Hampus Gustafsson. Förutom spel i Rögles J20-lag har Melker även spelat en handfull matcher för Tyringe i division 1.
Nu väntar ett högintressant derby på bortais i morgon eftermiddag.
– Jag satt ju med som extra forward i Malmö tidigare så jag har fått känna på atmosfären. Men det ska bli häftigt att få spela, det är mycket känslor och jag känner rivaliteten som finns mellan klubbarna. För oss gäller det att fortsätta vara nogranna och försöka ta in pucken mot mål och störa deras målvakt, säger Melker.
Rögles tränare Cam Abbott är nöjd med Melkers SHL-debut:
– Melker har gjort det bra när han fått chansen att hoppa in. En kille som kommer till jobbet varje dag. Både han och Calle (Spaberg-Olsen) har tagit ett stort steg genom att komma upp i SHL och de har hanterat det bra. För oss i tränarstaben är det viktigt att vi hjälper de här killarna och inte har för bråttom, säger Cam.

Rögle tränade på fredagen och vände fokus från övertidssegern kvällen innan till att ladda om inför säsongens tredje derby. Alla spelare som var med mot Färjestad var på plats.
– Vi gjorde en bra insats men nu är det viktigt att vi lägger gårdagens match bakom oss, vi har en ny stor utmaning framför oss. Vi möter ett lag som är i bra form med fyra raka segrar. För oss gäller det vanliga, vara redo att tävla från start, spela vårt spel och hålla oss ifrån problem, säger Cam.
Vad gäller laget så tas det ut på matchdagen men så här såg formationerna ut på fredagens träning:
Målvakter: Christoffer Rifalk/Roman Will.
Backpar: Kodie Curran-Niklas Hansson, Daniel Bertov-Samuel Johannesson, Erlend Lesund-Samuel Jonsson, Jakob Bondesson-Isac Johnsson.
Kedjor: Leon Bristedt-Ted Brithén-Danierl Zaar, Dennis Everberg-Anton Bengtsson-Taylor Matson, Adam Edström-Simon Ryfors-Erik Andersson, Hampus Gustafsson-Kevin Wennström-Melker Eriksson/ Calle Spaberg-Olsen. Saknas: Nils Höglander, Dominik Bokk (JVM, åter efter nyår).
Skadade: Craig Schira, Éric Gélinas, Mattias Sjögren, Nick Sörensen.