• Huvudsponsorer

Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Söndag Sön 15 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

HV71 avgjorde i tredje perioden

25 januari 2020 17:35
Efter match

Rögle förlorade hemmamötet mot HV71 på lördagen. En jämn match som avgjordes i tredje då HV71 gick från 1-1 till 4-1 varav sista i tom bur.


Det blev en fartfylld och intensiv inledning på matchen i en fullsatt Catena Arena. Hemmalaget, för dagen i retrotröjor inspirerade från dräkterna man spelade i på 70- och tidigt 80-tal, öppnade bäst. HV:s målvakt Hugo Alnefelt stoppade ett friläge i första minuten men efter drygt tre minuter kom ledningsmålet. Backen Kodie Curran solokörde i anfallszon och trädde in den köksvägen. Målet tog upp Curran i ensam ledning i Rögles poängliga för backar i högsta serien. Tvåan Daniel Glimmenvall har 66 poäng.
Rögle var illa ute i slutskedet men redde ut ett tre mot fem i två minuter, en utvisning som gick in en bit på andra också.
Gästerna fick mer puck i andra och kvitterade efter tolv minuters spel. Rögle fick ett gyllene läge att ta hand om taktpinnen när HV:s Joakim Andersson fick matchstraff för en tackling i ryggen på hemmabacken Samuel Jonsson. Samuel tvingades utgå och spelade inte mer.
Rögle fick dock inte ordning på sitt powerplay under de fem minuterna. Det var överlag en period som rycktes sönder av utvisningar vilket störde rytmen.

HV tog ledningen i tredje med 2-1 i powerplay efter knappt sex minuters spel. Rögle försökte komma tillbaka men uppförsbacken blev brantare när HV på en omställning gjorde 3-1 med knappt nio minuter kvar. Rögle tog ut målvakten med drygt fyra minuter kvar för att komma tillbaka. Man hade chanser men kunde inte överlista Alnefelt i buren - istället gjorde gästerna 4-1 i tom bur med drygt 30 sekunder kvar och matchen var avgjord.

Rögle spelar först om en vecka igen, på lördag hemma mot Oskarshamn kl 15:15.