• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Cam: "Något bra att bygga på"

12 februari 2020 12:46
Inför match

Gårdagens 4-0-seger i Växjö är arkiverad - nu riktas fokus mot en ny utmaning i Småland i morgon kväll: HV71. "Det är en riktig utmaning vi ställs inför", säger Rögletränaren Cam Abbott.


Rögle fick bästa möjliga start efter uppehållet när man besegrade Växjö på tisdagskvällen. I ett intensivt slutskede med match varannan dag fram till slutomgången 12 mars finns inte tid att njuta så länge. Efter videomötet på onsdagen vändes fokus mot torsdagens match, HV71 borta.
– Vad gäller matchen i Växjö så var det en bra seger. Det var 60 minuter av bra fokus från vår sida och något bra att bygga vidare på, säger tränare Cam Abbott efter onsdagens korta men intensiva träning.

Rögle har mött HV71 tre gånger hittills i vinter. Rögle vann första (premiären 4-0) men därefter har smålänningarna dragit längsta strået i de båda andra.
– Har de? Inget jag tänker på. Jag blickar bara mot morgondagen, säger Cam och ler.
Han fortsätter:
– Det är en riktig utmaning, HV spelar snabbt och aggressivt. Det gäller att vi fortsätter spela smart och är noggranna när vi flyttar pucken så vi hittar varandra i till exempel omställningar, säger Cam.
På träningen saknades nyförvärvet Chris DeSousa. Han täckte ett tungt skott i sin debut i går och vilade från isträningen.
– Det ska inte vara någon fara med hans medverkan i morgon. I övrigt är alla tillgängliga. Hur vi formerar laget tar vi matchdagen, säger Cam.
Enda spelare som saknas är skadade Nick Sörensen samt utlånade duon Jakob Bondesson och Kevin Wennström (Kristianstad).
Matchen i Kinnarps Arena börjar kl 19:00 i morgon kväll.