Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Strafförlust efter första poängtappet hemma

15 december 2020 21:45
Efter match

I en tajt och tempostark match åkte Rögle på sin första förlust hemma i Catena Arena den här säsongen då gästande Färjestad vann på straffar 3-4 (0-0,2-3,1-0,0-0,0-1).
Efter att laget kvitterade i den tredje perioden lyckades man inte göra ett segermål i och värmlänningarna kunde åka hem med två poäng.


Värmländska Färjestad var på besök när Rögle återigen hade hemmamatch i Catena Arena på tisagskvällen.
Trots att gästerna kom till spel utan en del tongivande spelare stod man upp bra mot serieledarna från Ängelholm. Den första perioden höll ett högt tempo med Rögle som det något mer spelförande laget. Perioden slutade mållös men det var hemmalaget som skapade mest och man vann också skottstatisken klart.
En hemmaspelare som var lite olycklig var skyttekungen Simon Ryfors. Bland annat tvingades han se bortamålvakten Henrik Haukeland göra en snygg räddning med plockhandsken på en stor målchans ungefär halvvägs in i perioden.
Med sju sekunder kvar av första perioden kom samme Ryfors i ett friläge med Haukeland när Rögle spelade i numerärt underläge. Efter att ha blivit rejät upphakad av en Färjestadsback dömde domaren straffslag som Ryfors själv tog hand om. Dock drog även den här gången Haukeland det längsta strået och kunde rädda.

Den andra perioden blev desto målrikare och redan efter 40 sekunders spel tog gästerna ledningen med 0-1. Målet gjordes i samma powerplay från första perioden som Rögles missade straff och det var Jacob Nilsson som överlistade Johan Gustafsson i Rögles mål från snäv vinkel.
Knappt sex minuter senare ökade Färjestad till 0-2 genom Jesse Virtanen i ett nytt powerplay. Dock kom det en snabb hemmareducering bara 18 sekunder senare då Olli Palola hittade rätt efter fint förarbete av Éric Gélinás och Adam Edström.
Ungefär fem minuter senare återtog Färjestad sin tvåmålsledning då Jacob Peterson gjorde 1-3 och Rögles uppförsbacke blev återigen brantare.
Dennis Everberg jobbade emellertid in en viktig reducering med en och en halv minut kvar av andra perioden då han tryckte in en retur efter att Haukeland ännu en gång räddat ett friläge från Simon Ryfors. Lagen gick till den andra periodpausen med ställningen 2-3.

Rögle inledde sin kvitteringsjakt i den tredje perioden med att ligga på ganska hårt i anfallszon även om gästerna stack upp då och då och inte kändes ofarliga.
Fast efter drygt fyra minters spel låg kvitteringspucken bakom Haukeland i bortakassen ditförpassad av Leon Bristedt. Unge Moritz Seider och förre Färjestadsbacken Lucas Ekeståhl-Jonsson stod för assiterna.
Perioden fortlöpte med chanser åt båda håll och även med spel i powerplay för båda lagen. Närmast mål för Rögle var Adam Tambellini men som så många gånger förut de senaste matcherna så spelade målramen ett spratt för kanadensaren. Perioden slutade 1-0 till Rögle och overtime tog vid.
Efter bara några sekunders spel där åkte Rögles Niklas Hansson ut för slashing. Färjestad fick spela fyra mot tre men Rögle kunde freda sitt mål och bli fulltaliga igen.
Leon Bristedt hade en stor chans att avgöra med knappt tio sekunder kvar men annars skapades inte några större farligheter från något av lagen i resten av overtime och straffslag fick avgöra.
Även straffläggningen gick till sudden och där kunde till slut Färjestads Michael Lindqvist avgöra och gästerna tog två av de tre poängen. Därmed var Rögles första poängförlust den här säsongen ett faktum.