Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Tuff förlust för Rögle hemma mot Leksand

12 januari 2021 21:21
Efter match

Rögle ledde med 2-0 med mindre än en minut kvar av andra perioden men det var ändå gästande Leksand som kunde vinna matchen. Efter en sen reducering i första perioden vände Leksand i andra och fastställde sedan vinsten med två mål i tom bur i slutet av tredje perioden och vann med 2-5 (2-1,0-2,0-2).


Första perioden inleddes ganska jämnt utan några heta målchanser. Rögle skulle dock göra första målet när Niklas Hansson frispelade Dennis Everberg. Ensam med Janne Juvonen i Leksands mål gjorde Everberg inget misstag och en smakstart för Rögle.
Lite senare ökade dessutom Rögle till 2-0 i powerplay genom Adam Tambellini. För framspelningarna stod Éric Gélinás och Dennis Everberg.
Leksand kändes dock inte inte ofarliga och en reducering kom också med mindre än en minut kvar att spela av perioden. Den kom emellertid vid en oväntad tidpunkt då Rögle spelade i numerärt överläge. Efter slarv i ett uppspel kunde Leksand bryta och Marek Hrivík reducerade genom att lägga pucken under Johan Gustafsson i Rögle mål. 2-1 till Rögle slutade perioden men Leksand vann skotten klart med 5-13.

I den endra perioden tog dalmasarna över matchen och dominerade stundtals spelet.
Efter knappat halva perioden kom också en kvittering då Martin Karlsson tryckte in pucken från nära håll. Ett par minuter senare tog Leksand också ledningen på ett lite omdiskuterat mål som videogranskades en ganska lång stund för eventuell hög klubba. Målet godkändes dock till slut och August Berg var målskytten då han slog in en retur på volley.
Rögle hade en jobbig period och hade svårt i egen zon samtidigt som man skapade allt mindre framåt ju längre perioden led. Gästerna vann perioden med 2-0 och skottstatistiken med 6-18. Således en uppförsbacke för Rögle inför tredje perioden.

Där gjorde man dock ett rejält försök inledningsvis och efter fem minuters spel hade man 7-0 i skott på mål. Fast de klara målchanserna dök aldrig upp och Leksand kunde hålla undan.
Ett par minuter senare drabbades gästerna av en utvisning och Rögle samlade ny kraft för en kvittering. Spelet etablerades kraftigt i anfallszon och chanser saknades inte men utjämningen i målprotokollet uteblev.
Rögle fortsatte sin kvitteringsjakt men spelet flöt inte riktigt på samtidigt som Leksand kämpade hårt och hade en storspelande Juvonen mellan stolparna. Vid ett par tillfällen dansade pucken på mållinjen utan att passera den.
Med drygt två minter kvar av tredje perioden satsade Rögle på att ta ut Johan Gustafsson och spela med sex utespelare efter att Leksand slagit en icing. Den efterföljande tekningen i Leksands zon vann emelleritd gästerna och kunde direkt istället öka till 2-4 i tom kasse. Senare gjorde laget även 2-5 i tom bur och kunde resa hem till Leksand med alla tre poängen.