Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Rögle höll undan och vann på Hovet

21 januari 2021 21:17
Efter match

Rögle vann borta mot Djurgården med 5-3 och fick en skön revansch för tisdagens strafförlust. Men det blev en onödigt spännande match där Rögle höll på att tappa en 4-0-ledning i tredje perioden. Men Brady Fergusons 5-3-mål med två minuter kvar säkrade trepoängaren.


Det var ett revanschsuget Rögle som tog sig an returen mot Djurgården på Hovet - 48 timmar efter att man tappat en 2-0-ledning hemma till en strafförlust.
Med fyra anfallare på frånvarolistan fick österrikiske forwardstalangen Marco Kasper, 16 år, göra från start i Rögles A-lag. Marco gjorde inte bort sig och vi lär se den lovande spelaren fler gånger inom en snar framtid.

Rögle startade matchen på ett kontrollerat och samlat sätt. Och tog ledningen efter knappt sex minuters spel då Anton Bengtsson helt omarkerad kunde lyfta in 1-0 i powerplay. Rögle spelade smart och skapade många chanser. Erik Andersson ökade snyggt på till 2-0 efter knappt 15 minuter på en snabb spelvändning och minuten senare gjorde Simon Ryfors 3-0.

I andra fortsatte Rögle kontrollera matchen, man tillät inte hemmalaget att komma in i matchen och skyttekungen Simon Ryfors ökade på till 4-0 i powerplay - hans 18:e mål för säsongen.

Rögle gick in till tredje perioden med en till synes säker 4-0-ledning. Men ett hemmamål förändrade allt. Efter knappt sju minuter gjorde hemmalaget 1-4, knappt två minuter senare kom andra hemmamålet och Djurgården tog över helt. Med knappt sju minuter kvar av tredje blev det ännu jämnare, 3-4.

Det blev en riktig rysare men när två minuter kvar avgjorde Brady Ferguson då han tog pucken på offensiv blå från en hemmaförsvarare och iskallt satte 5-3 och trepoängaren var säkrad.

Rögle åker hem till Ängelholm direkt efter matchen för att ladda om till lördagens hemmamatch mot Luleå kl 15:15.