Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Rögle höll undan och vann på Hovet

21 januari 2021 21:17
Efter match

Rögle vann borta mot Djurgården med 5-3 och fick en skön revansch för tisdagens strafförlust. Men det blev en onödigt spännande match där Rögle höll på att tappa en 4-0-ledning i tredje perioden. Men Brady Fergusons 5-3-mål med två minuter kvar säkrade trepoängaren.


Det var ett revanschsuget Rögle som tog sig an returen mot Djurgården på Hovet - 48 timmar efter att man tappat en 2-0-ledning hemma till en strafförlust.
Med fyra anfallare på frånvarolistan fick österrikiske forwardstalangen Marco Kasper, 16 år, göra från start i Rögles A-lag. Marco gjorde inte bort sig och vi lär se den lovande spelaren fler gånger inom en snar framtid.

Rögle startade matchen på ett kontrollerat och samlat sätt. Och tog ledningen efter knappt sex minuters spel då Anton Bengtsson helt omarkerad kunde lyfta in 1-0 i powerplay. Rögle spelade smart och skapade många chanser. Erik Andersson ökade snyggt på till 2-0 efter knappt 15 minuter på en snabb spelvändning och minuten senare gjorde Simon Ryfors 3-0.

I andra fortsatte Rögle kontrollera matchen, man tillät inte hemmalaget att komma in i matchen och skyttekungen Simon Ryfors ökade på till 4-0 i powerplay - hans 18:e mål för säsongen.

Rögle gick in till tredje perioden med en till synes säker 4-0-ledning. Men ett hemmamål förändrade allt. Efter knappt sju minuter gjorde hemmalaget 1-4, knappt två minuter senare kom andra hemmamålet och Djurgården tog över helt. Med knappt sju minuter kvar av tredje blev det ännu jämnare, 3-4.

Det blev en riktig rysare men när två minuter kvar avgjorde Brady Ferguson då han tog pucken på offensiv blå från en hemmaförsvarare och iskallt satte 5-3 och trepoängaren var säkrad.

Rögle åker hem till Ängelholm direkt efter matchen för att ladda om till lördagens hemmamatch mot Luleå kl 15:15.