Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Styrkebesked direkt av Rögle

1 december 2020 21:04
Efter match

Det blev en succéfylld återkomst för Rögle efter sin ofrivilliga SHL-frånvaro på grund av coronautbrott i truppen. Efter en väldigt stabil insats där man lade grunden i den andra perioden kunde HV71 besegras med hela 4-0 (0-0,4-0,0-0).


Rögle inledde matchen piggt mede några lovande byten under de första minuterna. Därefter jämnades spelet ut och gästerna från Jönköping tilläts sticka upp och skapa en del.
Perioden präglades annars av ganska avvaktande spel och det syntes att Rögle inte hade spelat på ett tag. De sista fem minuterna av perioden lyfte dock Rögle upp spelet en aning men en jämn period där HV71 vann skotten knappt.

Andra perioden inleddes med att Adam Edström i Rögle frispelades redan i första bytet. Han lyckades emellertid inte överlista Hugo Alnefelt i bortakassen men vid nästa friläge för Rögle sprack unge Alnefelts nolla. En annan nolla som spräcktes i exakt samma ögonblick var Brady Fergusons eftersom det var han som tryckte in 1-0 mellan benen. Det var amerikanens första fullträff i Rögletröjan och för den vackra framspelningen stod Niklas Hansson.
Efter det målet tog hemmalaget över matchen helt och drygt fyra minuter senare var det dags för Dennis Everberg att öka ledningen till 2-0. I powerplay stod han parkerad framför gästerna mål och tryckte han in en retur på skott från Moritz Seider.
Just efter det målet fick Rögle på nytt chansen i powerplay och det tog endast fyra sekunder innan Nils Höglander styrde in 3-0 på skott från Éric Gélinas. Hemmalaget slog dock inte av på takten och knappt tolv minuter in på perioden satte Daniel Zaar sitt sjunde mål för säsongen och 4-0 var ett faktum.
Fler mål blev det inte i den andra perioden som totalt dominerades av Rögle. 4-0 och 18-4 i skottstatistik.

Den tredje perioden inleddes lite lugnare från hemmalaget som inledningsvis mest såg utt att vilja spela av matchen. Samtidigt såg inte HV71 ut att riktigt tro på en upphämtning. Leon Bristedt i Rögle hade ett friläge där Alnefelt gjorde en fin räddning men annars skapades inte särskilt mycket under den första halvan av perioden. Ju längre perioden led desto mer tydligt blev det att de båda lagen slog av på takten. Rögle fick ett powerplay på slutet som dock inte resulterade.