Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Stabil bortaseger avslutade 2020

30 december 2020 21:16
Efter match

Rögle avslutade 2020 med en trepoängare borta mot Oskarshamn. Och frånsett några spännande slutminuter var det en odiskutabel seger. 3-1 vann Rögle med efter mål av Ryfors, Gélinas och Palola och en stark insats mellan stolparna av Johan Gustafsson.


Trots en rejäl bussresa i benen var det Rögle som öppnade piggast i årets sista match i Oskarshamn. Det var bra tempo och rejält agerande från tabelltvåans sida.
Simon Ryfors gav Rögle en smakstart när han styrde in 1-0 efter knappt fyra minuters spel. Hans 14:e fullträff den här säsongen och därmed klev han upp i ensam skytteligaledning.

Rögle hade bra kontroll på spelet i första, mycket puckinnehav och kunde enkelt avväpna hemmalaget som inte tilläts skapa speciellt mycket framför Johan Gustafsson i Rögles mål. Drygt halvvägs in i första kom 2-0. Éric gélinas dundrade in 2-0 från blå, hans sjätte mål för säsongen och 20:e poäng (tvåa i backarnas poängliga i SHL). Här ska Anton Bengtsson ha cred för sitt arbete framför kassen.

Rögle fortsatte ha kontroll på spelet i andra och Olli Palola kunde påpassligt öka på till 3-0 när han tog tillvara på en retur efter ett långt anfall. Ala var beredda att skriva 4-0 när Simon Ryfors i boxplay dribblade sig fri och bara skulle lägga in pucken i tom bur men en hemmaklubba stoppade det givna målet.

I tredje handlade det först och främst att bevaka ledningen. Med fem och en halv minut kvar av tredje spräckte hemmalaget nollan på en retur och fick lite energi. Hemmalaget tog ut målvakten med tre minuter kvar och pressade intensivt, med en och en halv minut kvar åkte Adam Tambellini ut och Rögle fick spela fyra mot sex. Rögle redde ut det och kunde ta en skön trepoängare.
– Jag tycker vi gör en riktigt bra insats sett över 60 minuter även om det blev lite spännande i slutet, säger Rögles lagkapten Mattias Sjögren.

Det här var en kväll där hela laget var påkopplat och gjorde sitt jobb fullt ut. Kedjan med Erik Andersson (som gjorde sin 300:e SHL-match, grattis), Melker Eriksson och Kevin Wennström gjorde inga mål men jobbade hårt i varje byte och gav inte hemmaspelarna en lugn stund. Johan Gustafsson klev fram och gjorde några avgörande räddningar under de spännande slutminuterna.

Rögle firar nyår som tabelltvåa och nästa match är redan på lördag, hemma mot Örebro kl 15:15.