Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Tisdag Tis 2 November Nov
Onsdag Ons 3 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov
Onsdag Ons 17 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Knapp Rögleseger efter tuff match

9 januari 2021 19:17
Efter match

Rögle hade svårt att få spelet att stämma när man tog emot ett på förhand hårt pressat Linköping hemma i Catena Arena. Gästerna hade ledningen med 1-0 inför tredje perioden men där kunde Rögle vända och till slut vinna med 3-1 (0-1,0-0,3-0).


Rögle hade svårt att komma igång i matchens inledning och man skapade väldigt lite chanser. Gästerna från Östergötland kom till matchen med en minst sagt jobbig situation och trend. Många förluster i rad och ett färskt tränarbyte i bagaget. Därför inledde Linköping ganska avvaktande och spenderade inte mycket tid i Rögles zon. Perioden var spelmässigt jämn och den slutade 0-1 till gästerna efter att man gjorde mål i powerplay genom Patrik Lundh med knappt fem minuter kvar. Även skottstatistiken gick till Linköping med 7-9.

I den andra perioden skärpte Rögle till spelet och närmast parkerade i Linköpings zon från början till slutet. Man hade två tillfällen i powwrplay men lyckades inte få någon utdelning. Ofta krånglades spelet till samtidigt som Linköping kämpade tappert och stängde av ytorna. Rögle hade lägen både två mot en respektive tre mot en men pucken ville inte in bakom en storspelande Niklas Lundström i bortamålet.
Rögle vann skotten med 15-1 men perioden slutade mållös och ställningen var således fortfarande 0-1 inför den tredje perioden.

Den startade på ungefär samma vis som hela den andra såg ut. Rögle låg på för en kvittering men körde fast i gästerna täta defensiv. Dock skulle kvitteringen komma i spel i numerärt överläge då Daniel Zaar hittade rätt med sitt patenterade direktskott. För de snabba och vackra framspelningarna stod Niklas Hansson och Simon Ryfors.
Exakt fyra minter var det dags igen för Daniel Zaar att bli målskytt. I ett läge på högerkanten sköt han via målvakten Niklas Lundström till 2-1 och Rögle hade vänt matchen.
Rögle fortsatte att dominera spelmässigt även om Linköping stack upp då och då. På slutet tog man ut sin målvakt Niklas Lundström i ett sista försök att utjämna. Då kunde istället Erlend Lesund göra 3-1 till Rögle i tom kasse. Ett mål som avgjorde matchen och som var norrmannens andra för säsongen. Även i denna period vann Rögle skottstatistiken stort med 16-4.