Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Sjödin visade vägen när Rögle vann

16 januari 2021 17:31
Efter match

Efter två raka förluster är Rögle tillbaka i vinnarspåret. Och det var på ett övertygande sätt när man besegrade HV71 på bortaplan med 5-1 (2-0, 0-1, 3-0). Ett av flera glädjeämnen: junioren och Rögleprodukten Linus Sjödin, 18, visade vägen med sitt första SHL-mål när han gjorde 1-0.


Ett pressat hemmalag stasade på en hård forechecking från start och satte press på Rögle långt upp i banan. Det innebar att Rögle ofta fick lägga ut puckarna och kom inledningsvis inte i så samlade anfall. Ändå var det Rögle som tog kommandot i matchen.

Drygt halvvägs in i första tog man ledningen. Det var junioren Linus Sjödin som gjorde sitt första mål i SHL när han drev mot mål, vann närkampen och tryckte in en retur. Drygt två minuter senare lyfte Daniel Zaar in 2-0 i powerplay från nära håll efter att Rögle åter vunnit kampen framför hemmamålet.

I andra ökade trycket mot Christoffer Rifalk i Rögles mål, mycket tack vare en rad numerära underlägen. Rögler drog på sig en del onödiga utvisningar och det straffade sig till sist mot SHL:s mest effektiva powerplay som fick utdelning och recucerade. Men Rlögle redde ut ett antal box play-minuter, bland annat en och en halv minut i spel 3 mot 5. Här gjorde Erlend Lesund, Niklas Hansson och Anton Bengtsson ett hästjobb tillsammans med Rifalk i målet. Trots utvisningar var Rögle fortsatt det mest skottvilliga laget och hade 29-12 i skott efter två spelade perioder men bara 2-1 i ledning.

Rögle fick en drömstart i tredje, två snygga soloprestationer innebar både 3-1 och 4-1. Först Adam Tambellini som gjorde sin back innan han snyggt hängde in 3-1 och minuten senare bröt Adam Edström in från vänsterkanten, väntade och la en backhand iskallt i nättaket till 4-1.

Rögle fortsatte att dominera, Dennis Everberg lyfte in 5-1 i nättaket på en retur och det var bud på fler mål men det stannade där.

Nästa match för Rögles del är hemma i Catena Arena på tisdag då Djurgården gästar.