Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Kan Rögle stoppa HV:s effektiva powerplay?

16 januari 2021 12:00
Daniel Zaar toppar Rögles skytteliga (Bildbyrån)

INFÖR NEDSLÄPP: HV71-Rögle, 15:15 Husqvarna Garden, C More


Mötet:

Det täta matchandet fortsätter. För Rögles del väntar i eftermiddag HV71 på bortaplan, lagets tredje match den här veckan. Rögle kommer till spel med en 3-2-suddenförlust mot Växjö och en 5-2-förlust hemma mot Leksand i ryggen.

HV71 tog sin första trepoängare på över en månad när de lyckades slå Färjestad med 4-2 senast - vad innebär det för lagets självförtroende inför mötet med RBK?

Rögle har slagit HV de tre senaste gångerna lagen möts, senast den 1 december med 4-0 hemma i Catena Arena.

Rögle toppar tabellen på 64 poäng, men skuggas av Luleå på 63 och Frölunda på 62. HV71 har samlat ihop 32 poäng vilket räcker till en 12:e plats i SHL-tabellen.

Senaste nytt i Rögle:

Rögle fick tillbaka viktiga Simon Ryfors och Moritz Seider senast mot Växjö, och under den matchen var det bara Leon Bristedt som fanns på skadelistan.

På gårdagens träning saknades dock både Olli Palola och Melker Eriksson. Ingen av dem kommer till spel i dagens match mot HV71. Rögle åker därmed till matchen med 12 forwards.

Senaste nytt i HV71:

HV saknade Christoffer Törngren, Daniel Bertov, Jesper Williamsson och Emil Andrae senast. Williamsson och Bertov är långtidsskadade, det är i skrivande stund oklart om Andrae eller Törngren kommer till spel i eftermiddagens match.

Siffrorna:

Rögle är det lag som släppt in minst antal mål hittills i SHL. 73 gånger har motståndarna gjort mål på Rögle den här säsongen vilket är ett mindre än Växjö Lakers. I gårdagens Grönt & Vitt kunde ni höra mer om Rögles målvaktsspel den här säsongen.

Framåt har Rögle producerat flest mål i hela SHL. 102 stycken närmare bestämt. 16 av dem har Ryfors gjort, och med det toppar han lagets interna skytteliga. Han jagas av Dennis Everberg på 14 och Daniel Zaar på 13.

Poängbäst i Rögle den här säsongen är Zaar på 32 pinnar.

HV:s bästa målskytt så här långt är Fredrik Forsberg som stått för elva fullträffar. Simon Önerud har också nått tvåsiffrigt i antal mål, tio st. Interna poängligan toppas av Rögle-bekantingarna Alexander Bergström och Eric Martinsson som båda noterats för 25 poäng den här säsongen.

Special Teams:

En nyckel för att Rögle ska vinna är hålla sig borta från utvisningsbåset, alternativt att få stopp på HV71:s powerplay. HV71 är nämligen bäst i numerärt överläge i hela SHL just nu. Laget har gjort 30 mål framåt med fler spelare på isen, en siffra inget annat lag nått upp i så här långt.

Rögle är dock hack i häl i PP med sina 27 mål.

Powerplay Rögle: 26,21

Boxplay Rögle: 75,00

Powerplay HV71: 31,25 (bäst i SHL)

Boxplay HV71: 80,65

Rögles laguppställning:

Så tränade Rögle under fredagen:

Forwards

Everberg-Ryfors-Zaar

Tambellini-Sjögren-Bengtsson

Edström-Ferguson-Matson

Andersson-Karlsson-Sjödin

Bristedt (rehabtränade på is)

Backar

Gélinas-Seider

Jonsson-Hansson

Lesund-Ekeståhl

Nickl

Målvakter

Rifalk

Gustafsson

Saknades: Eriksson, Palola, Bondesson (utlånad), Johannesson (utlånad),