Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Rögle straffade Luleå

6 februari 2021 17:40
Efter match

Rögle tog fjärde raka segen den här säsongen mot Luleå. På lördagen vann man borta med 3-2 efter straffar där Adam Tambellini satte den vinnande straffen. Adam gjorde även ett av målen på ordinarie tid och Christoffer Rifalk svarade för en stor insats i målet.


De två senaste matcherna mellan Rögle och Luleå har varit jämna och målsnåla tillställningar som inte avgjorts förrän på övertid eller straffar, båda gångerna med Rögle som segrare och segerskytt båda gångerna har Anton Bengtsson varit.

Anton saknades i Rögles lag i lördagseftermiddagens möte i Luleå då han ska bli pappa vilken dag som helst och valde att stanna hemma i Ängelholm.

Matchen blev en jämn historia där spelet böljade fram och tillbaka. Rögle skapade matchens första och bästa chanser i numerärt underläge genom några frilägen utan att kunna överlista Joel Lassinantti i hemmamålet.

Mern efter drygt elva minuter kom ledningsmålet. Olli Palola sköt och via Lassinantti och en hemmaspelare studsade pucken i mål. Hemmalaget kvitterade efter drygt 15 minuters spel i andra men bara minuten senare återtog Rögle ledningen. Det var hög klass på Adam Tambellinis skott från vänsterkanten över axeln på Lassinantti och upp i nättaket.

Christoffer Rifalk i Röglemålet hade en hel del att göra i matchen och trycket ökade i tredje. Hemmalaget kvitterade i powerplay med knappt nio minuter kvar av tredje. Det blev inte fler mål och inte helle i förlängningen utan straffa fick avgöra matchen.

Adam Tambellini och Simon Ryfors satte sina och Luleå lyckades inte överlista Rifalk. Bonuspoängen följer med hem till Ängelholm.

Nu väntar ett uppehåll på drygt en vecka, först tisdagen den 16 februari är det match igen, då väntar Brynäs hemma i Catena Arena. Några är på landslagsuppdrag under uppehållet, Niklas Hansson och Simon Ryfors samt materialare Fidde Andersen och fysio Sven Thomsson är med Tre Kronor i Beijer Hockey Games i Malmö.