Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Inför match: Hansson tillbaka

25 februari 2021 12:00

INFÖR NEDSLÄPP: Örebro-Rögle, Behrn Arena 19:00, C More


Niklas Hansson är tillbaka i Rögletruppen som i kväll gästar Örebro i Behrn Arena. Backen har saknats i de tre senaste matcherna.

– Det är definitivt jobbigare och mer nervöst att sitta vid sidan och se matcherna. Men jag är fantastiskt stolt över vad de presterat. Sen var det kanske en dipp senast, men överlag var det ändå en ganska bra match. Det var de första fem minuterna som förstörde det, säger Hansson.

Den 26-årige backen har den här säsongen stått för 22 poäng (6+16) på 42 matcher och varit tongivande i Rögles försvarsspel. Efter att ha sett några matcher från sidan menar han att det finns mer att hämta från laget.

– Känslan har varit, precis som de andra sagt, att vi inte spelat på topp. Men vi har följt matchplanen och spelat konsekvent. Vi har fått med oss resultaten även om känslan inte varit den bästa. Vi vill fortfarande utveckla vårt spel, säger Hansson.

Hansson kommer tillbaka till ett lag som har tre segrar på sina fyra senaste matcher.

– Det är skönare att komma tillbaka till ett gäng som har harmoni, säger Hansson.

Mötet: Rögle förlorade med 0-4 mot Färjestad senast, en match som avgjordes redan under de inledande minuterna. Färjestad gjorde tre mål på kort tid och kunde sedan sätta spiken i kistan i tom kasse i den tredje perioden.

Rögle har ändå bra form efter landslagsuppehållet och har tagit nio av totalt 12 möjliga poäng. Örebro har under samma tidsperiod två segrar och en förlust. Senast vann laget med 1-0 mot Djurgården.

Det är sista gången lagen möts i grundserien 2020-21. Rögle har vunnit två av matcherna medan Örebro vunnit en efter förlängning. I tabellen hittar vi Rögle i ledning med 88 poäng medan Örebro placerar sig på femte plats på 73 poäng.

Senaste nytt i Rögle:

Niklas Hansson är tillbaka och Rögle har därmed åtta backar med sig till Örebro. Hur backparen formeras bestäms under matchdagen (se preliminär uppställning nedan).

Tillbaka är också Leon Bristedt som inte fanns med mot Färjestad. Johan Gustafsson är fortsatt otillgänglig och istället har juniormålvakten Max Lundgren följt med till Örebro. Calle Clang, som var backup senast, är tillbaka i Kristianstad.

Forwarden Olli Palola spelar inte.

– Han är inte tillgänglig men vi hoppas han kan vara tillbaka till veckans sista match på lördag, säger Rögles fysio Christopher Alvengrip.

Senaste nytt i Örebro: Örebro jagar poäng för att hamna topp-6 i tabellen. Laget är bara två poäng före Frölunda och Leksand och behöver ta poäng för att få lite andrum i den streckstriden.

Siffrorna:

Daniel Zaar har gjort åtta poäng (2+6) på tre matcher mot Örebro den här säsongen.

Dennis Everberg gör sin 200:e match i SHL ikväll. Han har representerat Rögle och Växjö på högsta nivå i Sverige.

Rögle har vunnit sina tre senaste bortamatcher och är seriens bästa bortalag med 44 poäng på 23 matcher. Örebro är seriens näst bästa hemmalag med 46 poäng på 21 matcher.

Special Teams:

Rögle PP: 24,82

Rögle BP: 78,03

Örebro PP: 21,14

Örebro BP: 68,89

Preliminär laguppställning:

Forwards:

Everberg - Ryfors - Zaar

Bristedt - Brithén - Tambellini

Bengtsson - Sjögren - Andersson

Edström - Ferguson - Matson

Sjödin

Backar:

Gelinás - Seider

Jonsson - Hansson

Lesund - LaLeggia

Ekeståhl - Johannesson

Målvakter:

Rifalk

Lundgren

Saknas: Gustafsson, Palola, Eriksson (utlånad), Bondesson (utlånad), (Clang utlånad)