Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda HC
FHC

Historisk första slutspelsseger för Rögle

10 april 2021 17:26
Efter match

Lördag 10 april 2021 blev historisk som datumet då Rögle BK tog klubbens första seger i ett SM-slutspel. Efter klara 4-0 (0-0,2-0,2-0) hemma mot Frölunda leder nu laget med 1-0 i matcher i kvartsfinalspelet.


Trots de tomma läktarna i Catena Arena kunde man ändå känna en lite annorlunda och speciell atmosfär just inför nedsläpp i Rögles första SM-kvartsfianl sedan 1994.
Båda lagen inledde piggt men med en tajt defensiv. Det var fysiskt och lite griningt som det brukar vara i ett slutspel.
Perioden slutade dock mållös utan de där klara målchanserna. Det man minns mest var kanske en privat uppgörelse mellan Frölundas Mats Rosseli Olsen och hans landsman Erlend Lesund i Rögle som båda åkte ut 2+2 minuter för Roughing efter knappt fyra minuters spel. Skotten vann Rögle med 9-4.

Rögle fick inleda andra perioden i spel fem mot tre efter två sena bortautvisningar i den första perioden. Dock lyckades man inte spräcka målnollan och 0-0 stod sig men det tidiga numerära överläget gjorde att Rögle tog kommandot och dominerade ofta under hela perioden.
Det var emellertid i ett numerärt underläge som Rögle lyckades göra sitt och matchens första mål. Taylor Matson blev efter halva perioden snyggt framspelad av Brady Ferguson och kunde fri med Johan Mattsson i Frölundakassen sätta 1-0 i högra krysset.
Med ungefär tre och en halv minut kvar av mellanakten kunde så Simon Ryfors sätta sin 26:e puck för säsongen i nät då han gjorde 2-0 i powerplay fem mot fyra. Ted Brithén och Daniel Zaar assisterade. Inga fler mål i perioden där Rögle åter vann skotten, nu med 10-5.

Den tredje perioden inleddes på samma vis som den andra med Rögle som det spelförande laget. Efter fyra minuter låg pucken bakom Mattsson i Frölundaburen igen ditförpassad av Anton Bengtsson. Kort efter vunnen tekning av Ted Brithén hittade Adam Tambellini in till Bengtsson framför mål som på något vis lyckades trycka in pucken till 3-0.
Efter det målet slog Rögle av på takten något och försökte spela av matchen och segern. Frölunda tilläts sticka upp en del men skapade inte de heta chanserna. Med fyra och en halv minut kvar tog göteborgarna ut målvakten men Rögle kunde istället öka till 4-0 i tom kasse genom Adan Tambellini. Laget tog därmed sin första seger någonsin i ett SM-slutspel och leder med 1-0 i matcher inför match 2 som spelas redan i morgon i Catena Arena.