Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Tung start fällde Rögle - ny chans i morgon

26 april 2021 22:21
SM-slutspel

Rögle åkte på sin första förlust i SM-slutspelet i semifinalen borta mot Skellefteå. Hemmalaget fick en drömstart med två snabba powerplay-mål innan man spelat tio minuter och kunde till sist vinna med 4-1. Rögle får en ny chans att ta sig till SM-final i morgon kväll då man möts igen.


Rögle fick ingen bra start i den tredje semifinalen. Hemmalaget kom ut intensivt och desperat vilket var ganska naturligt då de hade pressen på sig efter ett 0-2-underläge i matcher.

Drygt sex minuter in på matchen tog Skellefteå ledningen i sitt första powerplay och drygt två minuter senare utökade man till 2-0 - i sitt andra powerplay. Det var första gången i det här slutspelet som Rögle hamnat i underläge i en match.

Inte blev det bättre när forwarden Dennis Everberg tvingades utgå redan i första och inte kom tillbaka mer i matchen efter att ha fått en smäll i en närkamp.

Men Rögle ryckte upp sig i andra, Adam Tambellini höll sig påpassligt framme och petade in reduceringspucken och inför tredje skiljde det bara ett mål lagen emellan.

Det var Rögle som hade initiativet i den tredje perioden i jakten på ett kvitteringsmål. Men hemmalaget bjöds på en gratischans med knappt åtta minuter kvar och gjorde 3-1 vilket gjorde uppförsbacken allt brantare för Rögle.

Rögle tog ut målvakten i slutskedet men då gjorde istället hemmalaget även 4-1 vilket blev slutresultatet. Rögle får en ny chans att ta sig till en historisk SM-final redan på tisdag kväll då lagen möts igen i Skellefteå Kraft Arna (nedsläpp 20:00).